Over Styleguide

Het begon allemaal in 2005. Het dagelijks bezoeken van een modesite maakte iets los bij me. Leuk hoor, al dat lezen. Maar ik wilde dat nieuws zélf schrijven. Samen met mijn vriend en een vriendin ging ik aan de slag met Geocities en binnen no time was shop-a-holic-online.tk geboren. Een site die begon met korte nieuwtjes, letterlijk overgenomen uit bladen of van internetsites. De drie bezoekers (mijn moeder, mijn vriend en ikzelf) waren ook niet echt de moeite waard. Maar het schrijven beviel me zo goed, dat ik zelfs mijn studie aan de Pabo heb opgezegd om me vervolgens in te schrijven voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Tijd om serieus na te denken over wat ik wilde met mijn kleine site. Iemand maakte voor mij een nieuwe lay-out en met behulp van Kladblok en HTML postte ik iedere week nieuwe artikelen. Een leuke hobby, meer niet.

Vanaf 2009 ging het hard. Ik verhuisde van .tk naar styleguide.nl, switchte van HTML via Joomla naar WordPress en begon het allemaal iets serieuzer aan te pakken. De persbureaus kregen het bestaan van Styleguide in de gaten en stuurde me iedere dag mails met persberichten. Ik werd uitgenodigd voor presentaties en de drie bezoekers per dag waren gegroeid naar zo’n 20 000 bezoekers per maand. Dat jaar studeerde ik ook af. Ik schreef mijn scriptie over mijn eigen site en sloot de opleiding met goede resultaten af. Ik kon mezelf officieel (web)redacteur noemen en ging aan de slag bij diverse bladen en internetredacties.

2011 is hét jaar voor Styleguide geweest. De bezoekersaantallen vlogen omhoog en maandelijks werden dat er steeds meer. In april was het voor mij het moment om in het diepe te springen: het contract op mijn werk niet verlengen en voor mezelf te kiezen. Styleguide was sinds januari ingeschreven bij de KvK en op dat moment waren de bezoekers hoog genoeg om te zeggen dat het serieus business was.

Dat is de Styleguide die je nu ziet. Een eigen bedrijf van een jonge meid, die het ooit is begonnen als een hobby. Een site die is uitgegroeid tot een informatieve en persoonlijke blog waar duizenden vrouwen tussen de 15 en 30 jaar per dag hun weg naar weten te vinden. Een site die iedere dag nieuwe artikelen biedt op het gebied van mode, beauty en lifestyle, die vol met eigen foto’s staat en die inmiddels haar naam heeft gevestigd in de bloggers- en modewereld. De site is een succes en dat wordt iedere maand meer en meer.

Welkom op Styleguide.nl!