De beste 16 van 2016

Het afgelopen jaar is een beetje rommelig geweest op de site. Of beter gezegd: de afgelopen vier maanden. Ik ben me volledig op Mommyhood gaan focussen en daardoor heeft Styleguide iets plaats moeten maken. Maar ben ik het ene moment nog zeker van de gedachte dat ik beide sites wil gaan samenvoegen en alleen wil gaan schrijven op Mommyhood; vind ik dat op een ander moment weer hartstikke zonde. Styleguide zit nog heel erg in mijn hart en alhoewel het niet meer de invulling krijgt zoals dat tot een jaar geleden was, vind ik het ook ontzettend jammer om er helemáál niks meer mee te doen. Voor nu ben ik dus nog steeds zoekende en probeer ik voor mezelf een schema te vinden om alles haalbaar te houden. Geef me dus nog even de tijd om alles uit te vogelen, dan zal ik jullie begin volgend jaar op de hoogte brengen van wat ik uiteindelijk ga doen. Voor nu denk ik weer heel erg aan bijvoorbeeld drie artikelen per week, op maandag, woensdag en vrijdag. Zo is er duidelijkheid voor jullie, is er evengoed ruimte voor mij om meer bezig te zijn met Mommyhood en kan ik beide sites blijven runnen. Aan de andere kant heb ik niet altijd (meer) de inspiratie om drie artikelen te schrijven en schrijf ik nu vooral gewoon wanneer ik iets leuks weet. I promise: ik geef jullie snel duidelijkheid, want dit is voor mezelf ook enorm onrustig.

Vandaag wil ik met jullie de 16 best gelezen artikelen van 2016 delen. Want ondanks dat er niet zo heel veel online komt, heb ik wel heel erg veel artikelen gepubliceerd en trekt Styleguide nog steeds veel bezoekers. Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 400 000 unieke mensen, die samen 1 000 000 keer de site bezochten en maar liefst 1 600 000 pagina’s bezochten. Dat is niet niks! Welke pagina’s daarvan het meeste werden aangeklikt? Kijk mee!


16. Zakynthos dag 1 en 2
Er kwam veel ongeloof op mijn artikel over het feit dat ik nog nooit alleen of alleen met een vriendin op vakantie was geweest. Toen ik nog thuis woonde ging ik altijd met mijn ouders en aangezien ik sinds mijn 16e al een relatie heb met Raymond, ging ik daarna altijd met hem op vakantie. Momenteel ga ik natuurlijk het liefste met Raymond en Skyler samen. Toen een vriendin aan me vroeg of ik meeging naar Griekenland en ze erbij vermeldde dat ze binnen drie dagen vertrok, zei ik dan ook direct nee. Dat wil ik niet! Maar hoe langer ik erover nadacht, hoe aantrekkelijker het aanbod werd. Ook Raymond zei dat ik moest gaan en opeens zat ik in het vliegtuig richting Zakynthos. Niks vooruit geschreven qua werk en niemand iets verteld. Mijn laptop had ik mee en vanaf daar schreef ik af en toe een artikel. Dit is het eerste artikel dat ik publiceerde. Ik kijk met een fijn gevoel terug op deze vakantie en ben blij dat ik het heb gedaan. Leuk dat het de hekkensluiter van deze lijst is geworden.

15. Let’s get married #1
Een rubriek die ik ben gestart na de verlovingsaankondiging. Ik wilde (en wil!) jullie heel graag meenemen in de voorbereidingen. Verwacht ook zeker meer van dit soort verhalen als we definitief gaan plannen. Hieronder bij een andere link vertel ik meer over de plannen.

14. Outfit: met de benen bloot
Oh, wat heb ik vaak mijn onzekerheid over mijn benen gedeeld. Ik vond het daarom ook zo spannend om deze outfitpost online te zetten. Maar ik was onwijs blij met de foto’s en vond mijn benen eigenlijk ook helemaal prima. Een fijne outfit die ik graag met jullie deelde!

13. Diary: lunch, sporten & Efteling
Beginnen met sporten, een date met Mika en gewoon veel gezelligheid. Geen bijzonder fotodagboek, maar persoonlijke artikelen als dit doen het echt het beste op Styleguide. Dat bewijst dit maar weer!

12. Vriendschap herstellen
Wat mooi dat dit artikel in deze lijst is beland! Ik vind dit soort stukken namelijk ook heel erg leuk om te schrijven. Ik ben nooit een kei geweest in vriendschappen en in dit artikel vertel ik over een vriendschap die gesneuveld was en waar ik heel erg mee zat. Momenteel is dat weer hersteld en ik vind het fijn om dit soort onzekerheden te delen. Het hoort allemaal bij het leven!

11. Toekomstplannen voor Styleguide
Het kwam niet heel erg uit de lucht vallen, maar ik wilde er toch een heel artikel aan wijden om jullie op de hoogte te brengen. Ik wilde iets gaan minderen met Styleguide en me meer gaan focussen op Mommyhood vanwege mijn zwangerschap en het moederschap waar ik me nu vooral mee bezig hou. Zoals je in de intro al hebt kunnen lezen ben ik er nog niet helemaal over uit wat de toekomstplannen zijn, maar voor nu hou ik het bij parttime Styleguide en fulltime Mommyhood. Het enige wat op dit moment goed voelt!

10. Diary: Bali, Aalsmeer, bos & evenement
Toch weer die fotodagboeken, hè? In deze diary deel ik de laatste dagen uit Bali en neem ik jullie daarna mee naar de dagelijkse dingen als werk, mijn ouders en een leuk uitje naar het bos.

9. Hoera! Baby twee is on its way!
De zwangerschapsaankondiging had ik iets hoger verwacht, aangezien ‘ie op Mommyhood op nummer één staat. Maar komt ook omdat ik de aankondiging hier op Styleguide half deed en iedereen doorverwees naar Mommyhood voor het hele verhaal. Tel daarbij op dat de server was gecrasht en Mommyhood het wat sneller deed, en je zult begrijpen dat ‘ie hier op nummer 9 staat. Evengoed een mooie vermelding in dit rijtje!

8. Would you rather-tag
Tags zijn altijd leuk om in te vullen en te delen, helemaal als het dilemma’s zijn waar ik uit moet kiezen. Dit waren heel veel persoonlijke vragen en ik gaf er behoorlijk persoonlijk antwoord op, haha. Na het overzetten van mijn site naar een andere server gaat het niet helemaal goed met de leestekens in oude artikelen en ik zoek nog steeds de tijd om alles aan te passen, maar voor nu vind ik het even prima en laat ik het zo.

7. Styleverandering: van 2012 naar 2016
Als er iemand veel veranderd is qua kledingstijl ben ik het wel. Droeg ik eerst nog ontzettend veel jasjes en pumps; ben ik nu meer van de sweaters en sneakers. Tsjah, ik ben nu zo’n praktische moeder geworden die de voorkeur geeft aan comfortabele outfits. Ik kan ook echt niet meer op hakken lopen, haha. Ik mis de oude Shirley helemaal niet, maar daar schijnen de meningen nog weleens over te verschillen. Leuk om de foto’s terug te kijken, maar helemaal niet meer passend bij hoe ik me nu voel en hoe mijn leven nu is. Grappig hoe dat zo met je mee kan ontwikkelen.

6. Bruiloft uitgesteld
Ik hoop niet dat mensen schrokken van mijn mededeling en daarom dit artikel zo vaak lazen, haha. Maar er komt gewoon een bruiloft, echter op een iets later moment dan dat we in eerste instantie voor ogen hadden. Toen we heel realistisch gingen nadenken, moesten we zelf ook concluderen dat september 2017, een paar maanden na de bevalling, een beetje te voorbarig is. We willen er optimaal van genieten en zijn van mening dat dat niet kan zo snel na een bevalling. Misschien kan het wel, maar we willen het niet. Even uitgesteld, dus!

5. Anna Nooshin voor Hunkemoller: de beelden
Eén van de eersten zijn met collectiebeelden, dat is altijd erg leuk! Ik ontving deze foto’s van Anna Nooshin voor Hunkemoller in mijn mailbox en wist niet hoe snel ik ze online moest gaan zetten. Uiteindelijk is het artikel massaal aangeklikt en gelezen. Ook via Google kwamen er veel mensen op af. Leuk!

4. Diary: vanuit Bali
Een diary vol met vakantiefoto’s, dat doet het altijd goed! We verbleven in maart drie weken op Bali en hadden een fantastische vakantie!

3. Diary: verloofd!
Mijn fotodagboeken worden iedere week ontzettend goed gelezen. Het is daarom ook wel een beetje zonde dat ik ze nu alleen op Mommyhood plaats, maar ik vond het iedere week zó dubbelop. Ik kopieerde letterlijk mijn dagboek van de ene naar de andere site en dat slaat natuurlijk nergens op. Vandaar mijn keuze om hem alleen nog op Mommyhood te plaatsen. Er staan immers ontzettend veel foto’s van Skyler en mijn leven als moeder in. Op nummer drie van best gelezen artikelen staat de diary waarin ik de verloving aankondig. Oh, wat was (en ben!) ik blij. Na jaren dromen was het zover en ging Raymond op zijn knie voor me. We zijn nog niet aan het plannen en hebben het op een laag pitje gezet vanwege de baby, maar in 2018 gaat het dan echt gebeuren. Dan stappen Raymond en ik in het huwelijksbootje.

2. Ongecensureerde hometour
Na een verhuizing komt er natuurlijk een hometour. Ik besloot dit heel spontaan te doen; aan het einde van de dag. Ik ruimde niks op, pakte mijn camera en begon met random foto’s maken. Er is momenteel alweer het één en ander veranderd, maar zodra de babykamer klaar is zal ik een nieuwe hometour gaan fotograferen. Wat zijn we blij met ons plekje in Aalsmeer en met hier en daar wat nieuwe aankopen wordt het steeds meer een prachtig geheel.

1. De sprong in het diepe
De nummer één is dit persoonlijke artikel, dat ik in juni schreef. Ik zegde het contract bij mijn mediabureau op en vertelde jullie over hoe het nu verder zou gaan. Zoals je kunt lezen was ik zelf ook nog heel erg zoekende. Ik heb een tijd gesolliciteerd maar merkte toch dat er veel dingen af vielen vanwege het feit dat ik niet fulltime wilde gaan werken en toch mijn sites erbij wilde blijven doen. En ja, ook met de tweede kinderwens in mijn achterhoofd. Maar nu ik het even allemaal heb laten bezinken en zelf mijn sales doe, gaat het eigenlijk hartstikke goed. Ik haal genoeg inkomsten binnen, ben nog steeds lekker thuis aan het werk en ondertussen aan het zwangeren. Ik heb geen idee hoe mijn leven er over een jaar uit ziet, maar dat zien we op dat moment wel weer… Voor nu: so far, so good!

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen afgelopen jaar en bedankt voor alle support. Ondanks dat ik minder post, komen jullie nog dagelijks op Styleguide om te kijken of ik iets geplaatst heb. Dat doet me heel erg goed, dat ik zo’n mooie en fijne achterban heb. Dankjewel daarvoor!

Mocht je nog verzoekjes hebben voor artikelen: brand los. En voor nu; op naar een prachtig 2017! X

Share:

4 Comments

 1. Tineke 28/12/2016 / 09:11

  Door je Zakynthos foto`s krijg ik meteen zin om weer lekker op vakantie te gaan. Ik had je zwangerschapsaankondiging ook op 1 verwacht.
  Liefs

 2. rachel 28/12/2016 / 12:47

  leuk overzicht meis en blijf je hier en op mommyhood gewoon lekker volgen

 3. Maaike 28/12/2016 / 19:43

  Wel gaaf dat er zo’n persoonlijk artikel op nummer 1 staat! Ik hoop dat je in 2017 kunt uitvinden waar je hart naar uitgaat en dat je niet meer zoekende bent. Maar dat komt vast allemaal goed 🙂

 4. Nadia 02/01/2017 / 21:45

  Mooi overzicht. 🙂 Ik hoop dat je niet stopt met Styleguide want het heeft toch echt een plekje in mijn hart! Maar op Mommyhood volg ik je uiteraard ook. In 2017 zul je inderdaad wel wat meer je weg vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *