Deze apps gebruik ik het meest

Mijn iPhone en ik zijn onafscheidelijk. Als je me tegenkomt op straat, loop ik met mijn telefoon in mijn handen en als je me ’s avonds op de bank ziet zitten, zal ik negen van de tien keer aan het scrollen zijn. Verslaafd, noemen ze zoiets. Ik vind het heerlijk om de social media kanalen in de gaten te houden, te appen, blogs te lezen en muziek te luisteren. Echt veel bellen doe ik niet, maar ik gebruik hem voornamelijk voor het internet. Vandaag ga ik jullie mijn meest gebruikte apps op mijn iPhone 6 laten zien. Komen ze!

DSC_8154

Whatsapp: ik stuur helemaal geen gewone berichten meer en doe alles via Whatsapp. Ik stuur ook veel vaker een berichtje dan dat ik iemand bel. Ik vind het fijner, maar ik vind het oprecht ook veel leuker.

Instagram: van alle social media kanalen vind ik Instagram het allerleukste. Dagelijks post ik gemiddeld zo’n drie foto’s en ik geniet ervan om door mijn timeline te scrollen. Terwijl Facebook vol staat met veel te veel viral filmpjes en foto’s, vind je op Instagram nog veel echte content van de mensen die ik volg in plaats van alleen de likes.

Facebook: ondanks wat ik hierboven al vertel, zit Facebook nog veel te veel in mijn systeem. Ik zet er zelf nog regelmatig een fotootje op, maar vind het ook leuk om doelloos naar beneden te scrollen en toch al die onzin te bekijken. Bovendien vind ik bepaalde groepen inspirerend en hou ik de pagina’s van Styleguide en Mommyhood goed in de gaten.

Snapchat: ik heb een account en plaats af en toe wat op Snapchat, maar toch gebruik ik het niet zo vaak. Ik open het dagelijks een paar keer om de snaps van anderen te bekijken en dat vind ik ontzettend leuk, maar het zit nog niet helemaal in mijn systeem om er aan mee te doen. Ik ga mijn best doen!

WordPress: via WordPress hou ik de comments op mijn artikelen bij en regelmatig gebeurt het dat ik vast een opzetje voor een artikel wil maken of wat steekwoorden wil noteren. Dat is via de app een stuk makkelijker dan via de internetpagina.

NU: spreekt voor zich! Een app die toch wel regelmatig open gaat op een dag.

ING: ik weet niet wat het is, maar het gaat helemaal automatisch. Dagelijks open ik zeker vijf keer de ING website om mijn geld in de gaten te houden, haha. Om te zien wat er is afgeschreven en is bijgeschreven. Ik weet wat er binnenkomt en er uitgaat maar toch kan ik het niet laten om het te blijven checken.

Bitcare: via deze app kan ik tijden zien van de activiteiten van Skyler op het kinderdagverblijf. Het is niet zo dat ik ze de hele dag in de gaten hou, maar ik kijk alleen aan het einde van de dag om te zien hoe Skyler tussen de middag heeft geslapen. Bovendien worden er leuke foto’s op gezet en kan ik zien of hij goed heeft gegeten. Allemaal dingen die wel handig zijn om te weten, voor het geval hij met zijn hoofd in het bord eten valt omdat ‘ie te moe is en veel heeft gegeten op school, haha.

WW Mobile: ik ben weer druk bezig met punten tellen en terwijl ik eerst altijd naar de cursus ging, doe ik nu alles via de app van Weight Watchers. Toch wel een heel fijne houvast iedere dag om te checken wat je binnen krijgt en of je goed op weg bent.

Spotify: ik ben dol op muziek en heb bij mijn KPN-abonnement direct Spotify toegevoegd. Dit luister ik echt dagelijks. Zo fijn dat ik kan aanklikken wat ik wil luisteren zonder direct een album aan te schaffen.

Timehop: ik ben heel actief op social media en weet echt niet meer wat ik vorig jaar of het jaar daarvoor geplaatst heb. Via Timehop kan ik iedere dag terugkijken naar voorgaande jaren. Zo leuk! Ik check dat zeker iedere dag wel even.

Afterlight: hét programma waar ik mijn Instagramfoto’s mee bewerk. Het enige dat ik doe is de foto iets lichter maken en ik haal er soms wat kleur uit. Daarna is ‘ie good to go!

Goodreads: ik doe mee aan de boekchallenge en vind het leuk om in deze apps mijn gelezen boeken bij te houden én om andermans lijst te bekijken. Zo heb ik alweer een veel te lange wishlist met boeken die ik graag wil lezen.

Bloglovin: ik ben er wat laat mee begonnen, maar nu kan ik echt niet meer zonder. Al mijn favoriete blogs lees ik via Bloglovin zodat ik alles handig bij elkaar heb en geen blog meer kan vergeten. Ik volg niet veel mensen maar van de mensen dié ik volg, lees ik graag alles.

Ladytimer: na de zwangerschap van Skyler ben ik eigenlijk nooit meer aan de pil gegaan en daarom wilde ik graag mijn menstruatie blijven tracken. In deze app kan ik alles bijhouden en daardoor is deze controlfreak nét even iets relaxter.

Wat zijn jouw vijf favoriete apps?

Share:

5 Comments

 1. Margot 04/04/2016 / 16:24

  Wat leuk en handig dat je kan zien wat Skyler overdag gedaan heeft!En Timehop ga ik nu meteen downloaden!

 2. rebecca 05/04/2016 / 01:04

  Wat een leuk artikel zeg! Weer eens iets anders, maar lekker persoonlijk. Ik hou ervan :)
  Mijn favoriete apps zijn ook whatsapp, instagram, facebook, snapchat en de rtl nieuws app. Ik heb precies hetzelfde met facebook, al die reclame en filmpjes op facebook.. zie zelfs meerdere verjaardagsberichten van mensen die ik niet ken maar een vriend van mij dan weer liked/t.. wat moet je ermee ?

 3. Niki 05/04/2016 / 09:13

  Grappig om te lezen van de ING app. Same here 🙈

 4. rachel 05/04/2016 / 09:44

  hihi hier ook ing verslaafde. en ja insta en snapchat, en doe de laatste meer met snapchat moet ik zeggen vind het steeds leuker worden, whatsapp moet ik zin in hebben, ben ook geen beller maar reageer niet altijd gelijk op whatsapp tot ergenis van sommige hahah
  wat leuk die app dat je skyler zijn dingen kan volgen 😀

 5. Jessica 15/04/2016 / 15:57

  Hier ook een instagram verslaafde. Ook wordpress gaat geregeld open bij mij. Als beginnende blogger ben ik erg benieuwd hoeveel bezoekers ik krijg op de site. Ik ga Good read ook gelijk even downloaden, super handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *