Favorieten van oktober

Het einde van de maand staat voor mij gelijk aan het selecteren van favorieten. Eigenlijk is het vooral muzikaal gezien een heel leuke maand geweest, met nieuwe muziek van Kensington, Anouk en Emeli Sandé. Daar word ik onwijs blij van! Toch wel het grote voordeel van de herfst; alles komt weer een beetje tot leven. Ik heb weer vijf dingen op een rij gezet die ik deze maand met jullie wil delen. Kijk mee.

Anouk – Fake It Till We Die
Laat ik dan maar gelijk openen met nieuwe muziek van Anouk. Daar word ik immers het meest blij van. Haar nieuwe cd ligt momenteel in de auto zodat ik er lekker vaak naar kan luisteren en thuis draai ik hem ontzettend vaak via Spotify. Maar voor het eerst in al die jaren -of nee, eigenlijk ook met Sad Singalong Songs- moet ik bekennen dat ik er héél erg aan moet wennen. Terwijl ik van Anouk eigenlijk alles wel slik als zoete koek, zit hier toch een moeilijke nasmaak aan. Laten we het erop houden dat ik hem echt even een aantal keer moet gaan luisteren. Er is in ieder geval nog geen nummer dat ik kan meezingen en that’s a first. Fake It Till I Die is tot nu toe favoriet, die vind ik werkelijk fantastisch. De rest? Vraag het me over een maand nog eens. Anouk blijft mijn favoriete zangeres ever maar ondanks dat ze dit album zelf bij één van haar beste drie vindt horen, ben ik het daar niet helemaal mee eens. Ik moet wennen, heel erg! Absoluut geen slechte plaat, maar wel weer heel anders.

2016-10-21-16-03-04

Essence – I Love Crazy Volume mascara
Járenlang was ik fan van de mascara van Chanel, de Le Volume. En nog steeds vind ik die fantastisch. Maar ja, die prijs hè? Daar word je gewoon niet zo blij van. Bij Yara van Chapter Friday zag ik de I Love Crazy Volume van Essence voorbij komen en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Toen ik zo’n drie maanden geleden met mijn moeder bij Kruidvat liep, griste ik er toch eentje mee, en mijn moeder deed hetzelfde. Toen ze die vrijdag daarop weer bij me was begon ze er direct over: ‘die mascara is fantastisch! Als ik blijf rollen met de mascara, zitten mijn wimpers in mijn haar!’ Ook ik was laaiend enthousiast. Mijn wimpers zijn al lang en gekruld van zichzelf, maar ik wil ook altijd nog wel een goede, zwarte, volume mascara en deze van Essence doet precies wat ‘ie moet doen voor me. Mijn wimpers lijken langer, voller en zijn intens zwart. En dat voor een fractie van de prijs. Ik geloof dat ‘ie nog geen 3 euro kost, in tegenstelling tot die van Chanel van zo’n 30 euro… Ik ben fan en heb van de week weer een nieuwe gekocht.

2016-10-29-14-36-12

Tracksuit van Topshop
Momenteel ben ik alweer 15 weken zwanger en pas ik niet meer in mijn normale broeken. Ik ben dus heel erg into de zwangerschapskleding momenteel. Eén van mijn laatste aankopen is een tracksuit van Topshop Maternity. Een tracksuit? Nou ja, het is eigenlijk gewoon een heel fijn chillpakje, haha. Het kan als huispak, als pyjama, als pak om even snel aan te trekken als je ergens heen moet. Ik woon er nu al een paar dagen in omdat ik ziek ben en het zo verschrikkelijk comfortabel is, dat ik het niet meer uit wil doen. Goddelijk pak!

Ik kreeg trouwens veel de vraag of het écht zwangerschapskleding is. En ondanks dat het wel alleen op de maternity-afdeling online stond, kan ik oprecht zeggen dat het ook gedragen kan worden door niet zwangeren. Er zit geen buikband aan en het enige is dat de taille van elastiek is. De sweater is wel wat ruimer bij de buik maar dat los je simpel op door een maatje kleiner te bestellen. Er zitten geen details aan waardoor het echt alleen gedragen kan worden met een zwangerschapsbuik. Ik denk dan ook dat dit niet alleen de komende zes maanden uit de kast gaat komen, maar ook tijdens de kraamperiode én de maanden daarna. Haha.

schermafbeelding-2016-10-25-om-14-57-07

Kensington – Control
Het album Rivals van Kensington was voor mij de kennismaking met de band. Ik hoorde steeds wat nummers op de radio, vroeg me keer op keer af wie dat toch waren en steeds weer hoorde ik; Kensington! Ik zocht ze op Spotify en sindsdien gaat er eigenlijk geen week voorbij dat ik niet naar hun nummers luister. Ze hebben me over de finish tijdens de Nike Run gezongen en regelmatig vind ik het gewoon heerlijk om die cd keihard op te zetten en mee te bleren. Alle nummers, van de eerste tot de laatste, vind ik fantastisch en dat heb ik niet snel. Ik sprong dan ook een gat in de lucht dat het me gelukt was om kaarten te scoren voor hun concert op 11 november in ZiggoDome. Ik zag ze al even vorig jaar op festival Zand en daar was ik al erg onder de indruk. Ik kon dan ook niet wachten op nieuw muziek. En dat kwam afgelopen week.

Hun nieuwe cd Control is weer typisch Kensington met hun heerlijke sound. Ik ben dól op Do I Ever maar hoor ook nog genoeg andere pareltjes voorbij komen. Ik heb het nog niet zo vaak geluisterd dat ik veel meer zinnigs dan dit kan gaan zeggen, maar weet wél dat dit weer één van mijn albums gaat worden. Tot in ZiggoDome, Kensington!

9200000064253986

Liever met Lef – Dagmar Valerie
Sluit ik af met een boek! Ik had met mezelf de afspraak dat ik dit jaar 30 boeken zou gaan lezen en zojuist heb ik boek nummer 29 uit gelezen. Dat gaat dus enorm goed! Eén van de boeken van de laatste tijd is Liever met Lef van Dagmar Valerie geweest. Ik vind het leuk om te zien dat veel bloggers met boeken komen en wil veel van hen dan ook wel lezen. Misschien ook wel omdat ikzelf nog steeds op zoek ben naar hét geniale onderwerp voor mijn eigen boek, haha.

Anyway: Dagmar heeft een heel mooi, positief en inspirerend boek geschreven over het najagen van je dromen. Dat je, ondanks obstakels op de weg, toch veel uit het leven kunt halen en het zo in kunt richten, dat je gelukkig je eigen leven kunt gaan leiden. Het deed me weer even nadenken over wat ik nu écht wil, wat er nu eigenlijk écht nog op mijn bucketlist staat (schrijf dat verdomde boek, Shir!) en wat voor mij het belangrijkste is in mijn leven. Ik werd er heel erg blij van en ondanks dat ik in eerste instantie dacht ‘heb je weer zo’n zelfhulpboek’, moet ik daar echt op terugkomen. Dit was anders, leuker, verfrissend en ergens ook ‘gezelliger’. Ja hoor, een leuk boek voor op het nachtkastje en binnen no time uit!

2016-10-17-22-03-14

Share:

9 Comments

 1. marije 30/10/2016 / 06:21

  Leuke favorieten! De essence mascara is hier ook al jaren favoriet. Grijp er altijd naar terug. Heerlijk je topshop track suite. Ziet er super leuk uit.

 2. Sandra 30/10/2016 / 09:08

  Die mascara is ook echt mijn absolute favoriet! De laatste tijd ben ik wat andere mascara’s gaan proberen, maar geen van allen komt bij deze mascara in de buurt.

 3. Roos 30/10/2016 / 09:22

  Heerlijk pakje lijkt mij dat zeg! Over de mascara hoor ik al jaren heel veel goeds, ik vond hem zelf eerlijk gezegd niet heel bijzonder. Maar ik heb dan ook al jaren een vaste mascara die ik telkens opnieuw koop.

 4. Sanne 30/10/2016 / 14:42

  Ik hoorde mijn collega ook al over die mascara, toch maar proberen!

 5. Marloes - GLAMOURMOES 30/10/2016 / 17:53

  Het was een tijdje geleden dat ik op je blog was geweest, maar wat is je layout mooi! En gefeliciteerd met je zwangerschap. Mooie favorieten. Emeli Sandé’s nummer vind ik trouwens ook prachtig.

 6. Jessica 30/10/2016 / 21:52

  Leuke favorieten, ik ga over enkele dagen kaarten proberen te bemachtigen voor volgend jaar Kensington. Gezien ik dit jaar geopereerd zou worden aan een hernia durfde ik geen kaarten te kopen. Maar goed ook want het lukt me nog niet om volgende week naar een concert te gaan… Heel jammer want ik had graag gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *