Hoe gaat het met mijn visionboard?

Momenteel ben ik achter de schermen met een hoop veranderingen bezig. Veranderingen waar jullie niet zoveel te mee te maken krijgen, maar die voor mij van cruciaal belang zijn. Dit zorgt voor wat chaos in mijn hoofd. Ik ben nooit zo goed in het zakelijke gedeelte van mijn werk, maar af en toe is het nodig om bepaalde deuren te sluiten en dan de juiste te openen. Maar welke deuren zijn de juiste? Om het voor mezelf weer even helder op een rij te krijgen ben ik gaan kijken naar mijn visionboard. En het is leuk om jullie even bij te praten over hoe het allemaal gaat dit jaar. Ik had namelijk een aantal dingen op mijn visionboard staan die voor mij heel belangrijk zijn. En ondanks dat ik er niet héél bewust mee bezig ben geweest, merk ik wel dat alles onbewust door mijn hoofd heeft gedwarreld.

Het board staat in de slaapkamer en als ik er naar kijk word ik er blij van. De kleuren, de slogans, de voornemens. Ik herinner me nog heel erg goed de avond dat ik alleen thuis was en aan de slag ging met een stapel tijdschriften, een groot canvasdoek en lijm. Ik bleef scheuren en plakken. We zijn momenteel alweer bijna op de helft van 2016 en ik kan wel zeggen dat ik lekker bezig ben. En ja, soms is dat heel erg fijn om over jezelf te zeggen. Ik beweer niet dat ik allemaal dingen aantrek want daar geloof ik nog steeds niet in, maar ik denk wel dat ik onbewust al heel wat stappen aan het maken ben van dingen die ik heb opgeplakt en die door mijn hoofd cirkelen.

Er staan veel kreten op mijn visionboard die te maken hebben met balans en dat is dan ook mijn woord voor 2016. Het is en blijft een dingetje om de goede moeder te willen zijn, maar ook die goede blogger, en goede vriendin en, en, en… Vooral het moederschap en mijn werk zijn twee dingen die ik maar al te graag naast elkaar wil doen voor 100%. Nu ik op woensdag een mamadag heb ingelast ben ik al ietsje beter bezig. Ik ben nog steeds heel onrustig op die dagen, wil dolgraag aan de slag en het voelt heel gek als ik eens een dag niets gedaan heb voor de sites. Ik voel me ook helemaal niet zo fijn als ik op de bank ga zitten en niks doe. Overdag. Dat voelt onnatuurlijk en helemaal niet zo oké. Er is immers altijd genoeg te doen. Maar al doende leert men en de vrije dag is voor mij welkom, gezellig en een leermoment.

Daarnaast probeer ik me goed te houden aan mijn planning waardoor ik wat minder in de knoei kom met artikelen schrijven. Aan die planning schort het nog een beetje. Ik weet wanneer ik wat moet schrijven en dat het ook haalbaar moet zijn, maar zolang ik niet weet wáár ik over wil schrijven loopt de planning in de soep. Ik kan me immers niet permitteren om een halve dag naar inspiratie te zoeken omdat de planning behoorlijk strak is. Het is voor mij dus heel belangrijk om het weekend te gebruiken om ideeën te verzamelen en zo dus de complete planning voor de week daarna duidelijk voor ogen te hebben. Best lastig met twee sites en weinig inspiratie momenteel vanwege de ruis in mijn hoofd, maar ook dat komt helemaal goed. Ik heb duidelijk voor ogen wat ik wanneer moet doen en tot nu toe komt het altijd nog op zijn pootjes terecht en zijn de sites netjes gevuld. En ik heb ook ontdekt: gebeurt het een dagje niet volgens planning, vergaat de wereld niet. Dat was een heel belangrijke voor mezelf. Iets waar tijdens de retreats voor mij de leerpunten lagen.  ‘Vrouw, durf te ontspannen!’ stond groot op mijn visionboard en ik denk dat dat de onrust wel wat meer samenvat. Er moet wat meer orde komen in de chaos in mijn hoofd. I’m working on it.

‘Kiezen voor je eigen geluk’ vind ik momenteel nog steeds een heel mooie die de lading volledig dekt. Ik probeer steeds meer te luisteren naar mijn gevoel en ondanks dat ‘ie me nu een beetje in de steek laat, hoor ik ergens diep van binnen een stemmetje dat me hoogstwaarschijnlijk binnen een paar weken gaat vertellen wat ik moet doen. Ik denk veel aan de verstandige keuzes, het veilige en de voor de hand liggende kwesties, maar kiezen voor wat ik zelf wil zou de boventoon moeten voeren. Durf ik eigenlijk wel uit te spreken wat ik zelf graag wil doen? Wat voor mij goed voelt in plaats van wat het meest verstandig is? Het zijn allemaal vragen die in het begin van 2016 nog niet helemaal speelden waardoor de kreten meer ter inspiratie dienden, maar waar ik nu veel aan moet gaan hebben. Kreten die me eigenlijk al een beetje vertellen wat ik zou moeten doen en die me laten kijken naar mezelf. Want dat is het allerbelangrijkste op de wereld; naar jezelf luisteren en jezelf tevreden houden. Want als jij dat niet bent, wie is het dan wel?

Naast het zoeken naar balans en luisteren naar mezelf, stonden er ook dingen op die te maken hebben met mijn eigen geluk: positiever zijn, nee durven zeggen en beter voor mezelf zorgen. Ik ben momenteel lekker aan het sporten en ondanks dat ik amper afval, voel ik me wel heel erg goed over mezelf. Ik kan naar mijn eigen outfitfoto’s kijken en oprecht zeggen dat ik er blij mee ben. Ik vertelde zelfs tegen Raymond dit weekend, in het zwembad, in zwemkleding, dat ik mijn benen prima vond zoals ze waren en me er niet voor hoefde te schamen. En dat is heel lang wel eens anders geweest. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter of anders kunnen, maar ik heb vrede met hoe ik eruit zie, welke kleding ik draag en wat ik uitstraal. Ik denk dat daar voor mezelf geen maat 36 tegenop kan. Nu maar hopen dat ik dat gevoel héél lang vast kan houden.

Als ik op mijn visionboard kijk, zie ik ook het aanzoek staan. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Raymond heeft me ten huwelijk gevraagd en we gaan hoogstwaarschijnlijk volgend jaar zomer trouwen. Het is echt een meisjesdroom die uitkomt en ik geniet enorm van de voorpret. De jurken die ik al gepast heb en nog ga passen, het speuren op Pinterest, het lezen van andermans trouwverhalen. Ik krijg er geen genoeg van en ben er sinds de verloving vrijwel iedere dag mee bezig geweest. Het is een feestje om alleen al met de voorbereidingen bezig te zijn. Absoluut het hoogtepunt van 2016.

Kijken we nog even naar wat andere delen: het gitaarspelen bevalt me nog steeds heel erg goed. Ik leer niet zo snel, maar vind het wel heel leuk om ermee bezig te zijn. Ik merk dat ik er doordeweeks niet echt tijd voor vrij maak en heb me even afgevraagd of het wel echt iets voor mij is, maar zolang ik geniet van de lessen en kleine stappen voorwaarts maak, blijf ik lekker mijn lessen volgen. Daarnaast stonden er ook veel quotes op die te maken hadden met fit, sporten en yoga. Ik hoef geen fitgirl te worden en ambieer dan ook zeker geen sixpack, maar ik wilde wel heel graag lekker bezig zijn. Beetje sporten, af en toe een yogaklasje. Vooralsnog gaat dat erg goed en geniet ik van het bewegen en het bewust bezig zijn met mijn lichaam. Het eten is en blijft een dingetje, maar ook daar wordt keihard aan gewerkt. Anouk, Bali en bloggen spreken voor zich.

Als ik dit zo allemaal bekijk kan ik wel zeggen dat ik heel erg bewust met vrijwel alle punten bezig ben. Met het één wat meer dan met het ander, maar het speelt allemaal heel erg in mijn leven momenteel  en ik denk dat ik er nog veel aan ga hebben. Als ik goed kijk naar alles en diep van binnen kijk naar wat ik echt wil, denk ik zomaar dat die deuren onbewust op een kier worden gezet. Hoef ik ze alleen maar in te trappen.

Vertel eens; hoe gaat het met jullie doelen?

Share:

7 Comments

 1. Kelly caresse 14/06/2016 / 06:19

  Wat leuk dat je hier een update over deelt, naast dat je vision board er heel mooi uit ziet, staan er ook mooie doelen op. Ik geloof ook echt dat het visualiseren van je dromen en doelen en erin geloven zullen helpen om ze uit te laten komen

 2. marije 14/06/2016 / 06:37

  Mooi he hoe een vision board werkt. Ik geloof er echt in dat als je je doelen en dromen visualiseert ze ook echt uitkomen. Maak het sit jaar zelf mee. Er is al heel wat van mijn vision board uitgekomen of ben er mee bezig.

 3. Kim | Kimsbloglife 14/06/2016 / 09:24

  Leuk om nog eens een update hierover te lezen! Fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat met je doelen, ondanks dat je het gevoel hebt dat het een beetje een chaos in je hoofd is. Met zo’n mooi vision board kan je ook moeilijk anders dan gemotiveerd zijn 😉 Ik denk erover om er ook een te maken!

 4. Jacky 14/06/2016 / 09:34

  Over het gitaarspelen vind ik herkenbaar! Ik vind de lessen leuk, maar heb soms ook een week helemaal geen tijd om te oefenen… En dan denk ik; waarom doe ik het eigenlijk? Ik ga niet hard genoeg vooruit, doe er te weinig mee en dan ben ik me ook aan het afvragen of ik wel door moet gaan ermee.
  Heb voor gitaarspelen gekozen omdat ik dat al heel lang wilde, maar leg me nu ook weer een bepaalde druk op dat het allemaal sneller moet en goed moet gaan. En familie die steeds vraagt ‘Jack speel eens een liedje’ / -ik ken nog niks wat jullie herkennen- / ‘jeetje nog steeds niet?!’ helpt ook niet mee 😛

 5. rachel 14/06/2016 / 09:49

  leuk dat je dit deelt. en herkenbaar, je wilt zoveel doen en ook goed doen en de perfecte moeder zijn, nou ik ben in de jaren er wel achter gekomen dat er geen perfecte moeder bestaat, wat ik belangrijk vind is een liefdevolle en zorgzame moeder te zijn 😉 en doelen bereiken heb je zelf in de hand vind ik, waar een wil is is een weg zeggen ze toch altijd en ja je zal best wel een keer een verkeerde keuze maken, ook op zakelijk gebied maar daar leer je alleen maar van 😀
  met mijn doelen gaat het goed op dit moment hihi, er is maar 1 ding wat ik heel graag wil en je weet dat dat beter worden is en elke dag gaat het beter

 6. Naomi 14/06/2016 / 14:03

  Wat fijn dat je al zoveel stappen (onbewust) hebt gemaakt richting je doelen. Hopelijk kun je snel weer de rust vinden en de chaos achter laten.
  Mijn doelen gaan gewoon door, tevreden worden/zijn met hoe ik er uit zie, mijn studie halen en blijven werken aan een gezonde en fitte ik. Daarnaast komt samenwonen ook op het lijstje dit jaar en een baan vinden waar ik gelukkig van word.

 7. Josianne 15/06/2016 / 16:41

  Door jou heb ik ook een canvasbord gekocht en flink wat tijdschriften om er ook uit te scheuren en het op het bord te plakken. Nu nog daadwerkelijk die stap nemen haha. Ik ben benieuwd hoe het aan het einde staat met je visionboard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *