Monthly favorites: maart

De maand maart hebben we vrijwel helemaal doorgebracht op Bali. Ik kan me slechtere plekken bedenken! We hebben een heerlijke tijd gehad en ik heb er nog een beetje moeite mee om in het ritme te komen. Toch moet ik weer aan de slag en vandaag laat ik jullie mijn favorieten van de maand maart zien. Kijk mee. Aan het eind van dit artikel deel ik nog wat vakantiekiekjes.

Favoriete boek: Voor Jou – Jojo Moyes
Aan het begin van het jaar schreef ik een doel voor mezelf op; ik wil graag in 2016 30 boeken lezen. Nu is dat voor de één een belachelijk aantal, terwijl een ander er in een maand zoveel leest. Voor mij is het aan de hoge kant maar dat heb ik expres gedaan. Ik hou van lezen, maar neem er veel te weinig tijd voor. Hopelijk trekt dit me een beetje over de streep. De eerste maanden lukte het echter niet. Ik was te veel met mijn werk en telefoon bezig en keek te vaak naar tv-programma’s, languit op de bank. Zo ging ik het natuurlijk niet halen! Gelukkig stond de vakantie voor de deur, de periode waarin ik altijd graag en veel boeken lees.

In de vakantie heb ik acht boeken gelezen, een heerlijk aantal binnen drie weken. Ik zal in een later artikel nog even de boeken stuk voor stuk behandelen. Vandaag wil ik mijn favoriet uitlichten; Voor jou van Jojo Moyes. Ik zag het boek regelmatig voorbij komen maar op één of andere manier werd mijn aandacht niet getriggerd. Misschien door de vreselijke voorkant die het boek totaal niet tot zijn recht laat komen? Omdat ik hem veel als tip te horen kreeg, kocht ik hem op Bol.com en zette ik deze, samen met het vervolg Een leven na jou, op mijn e-reader. Op Bali had ik hem binnen twee dagen uit en las ik de laatste pagina’s met een traan. Wat is dit een prachtig, leuk, mooi boek!

2016-03-09 14.24.42

Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Het verhaal heeft me vanaf bladzijde 1 geboeid. Je leeft mee met Lou, maar verplaatst je ook steeds beter in de plaats van Will. Op het eind krijgt het boek een wending die je misschien, diep in je hart, al zag aankomen maar waar je zeker niet op hoopte. Een prachtig liefdesverhaal zonder dat het al te zoetsappig is.

Favoriete cd: Anouk – Queen for a day
Tijdens mijn vakantie kwam het nieuwe album van Anouk uit. Woehoe! Dat vind ik altijd een leuk moment. Ik schafte hem aan via iTunes zodat ik hem alvast kon luisteren en toen Kees en Kitty een week later ook in Bali arriveerde, hadden ze de cd voor me meegenomen. Ik heb hem nu al een paar keer beluisterd en vind het album fantastisch. Nu vind ik alles wat Anouk maakt leuk, maar als ik dit album vergelijk met Sad Singalong Songs is dit toch meer mijn ding. Leuke, poppy nummers die de hele dag in je hoofd blijven zitten.

Run Away Together vond ik al te gek toen het werd uitgebracht en is zeker een favoriet, maar daarnaast zijn If I Knew en Keeps Getting Better de pareltjes voor mij. Nummers die ik direct nog een keer luister als ze net voorbij zijn gekomen. Aan het eind van het jaar volgt een nieuw album en hopelijk volgend jaar weer een optreden, maar tot die tijd vermaak ik me uitstekend met deze plaat. Zo heerlijk!

23

Favoriete eten: Indo-food
Wat eten betreft hou ik helemaal niet van de Hollandse pot. Ik eet het wel en vind de aardappel echt niet zo verkeerd, maar veel liever heb ik een pasta of een rijstgerecht. Vooral al dat Indonesische eten vind ik werkelijk fantastisch. Daarom was het voor mij een feestje in Bali. Raymond en ik aten eigenlijk iedere avond lokaal en we baalden er zelfs van dat op de laatste avond de warung om de hoek gesloten was. Konden we de vakantie afsluiten met pizza in plaats van met nasi en rendang, haha. Het is jammer dat we geen mensen in de familie en vriendengroep hebben die zo heerlijk Indonesisch kunnen koken. We moeten dus gebruik maken van de toko als we nog willen genieten van een Balinees hapje. Oohh, dat ga ik echt heel erg missen!

43

Favoriete muziek
Ook deze maand heb ik weer veel muziek geluisterd. De nieuwe cd van Anouk, maar ook andere heerlijke tracks. Hieronder mijn drie favorieten van de laatste paar weken.

 

Ik ben fan van Waylon en heb net gisteren kaartjes gekocht voor zijn concert in Ahoy in november. Dit vond ik een prachtige cover! Ik ben benieuwd naar meer!

 

Mijn absolute favoriet van het nieuwe album van Anouk. Wat een prachtig nummer!

 

Adele blijft een held en ik krijg geen genoeg van haar nieuwe album. When We Were Young is mijn favoriet en tijdens de Brit Awards zong ze hem fantastisch.

Favoriete voornemen: sporten
Voor de vakantie vertelde ik jullie al wekelijks over het afvallen. Of beter gezegd: het niet afvallen. Het lukte me niet en ik had er ook eigenlijk helemaal geen puf voor om me ermee bezig te houden. Na de vakantie zou ik wel weer kijken. Nou, ik heb mijn woord gehouden. Ik ben de week begonnen bij de healthclub in Aalsmeer, heb mijn intakegesprek achter de rug, een conditietest gehad, verschillende metingen gedaan en morgen, dinsdag, ga ik terug voor mijn sportschema en gesprek met de voedingscoach (die toevallig ook coach bij Weight Watchers is, wat een fijne combi voor mij!). Want hoe je het ook went of keert; ik kan het momenteel even niet alleen. Ik heb hulp nodig en gelukkig zijn die mensen er.

De bedoeling is dat ik weer lekker ga sporten met een gepersonaliseerd schema. Wel bij een sportschool en zonder echte personal trainer, maar met coaches die me gaan begeleiden. Iedere maand zal ik dan ook ‘op het matje’ geroepen worden voor een check. Zowel qua sporten, als qua voeding en mental health. Iets waar ik me nu heel erg prettig bij voel. Ik ben heel erg benieuwd en zie er zowel tegenop als dat ik er zin in heb. We zullen zien hoe het me vergaat. Ik weet nog niet of ik erover wil schrijven. Misschien dat ik het dit keer voor mezelf wil houden en dat jullie alleen updates op Instagram en mijn diary voorbij zien komen, maar misschien dat ik opeens zin krijg om een boekje open te doen. Jullie zullen het vanzelf merken. Ik wilde in ieder geval even over dit vertellen omdat ik de vorige keer vertelde dat ik jullie op de hoogte zou houden. Bij dezen. Ik ga weer aan de slag.

Schermafbeelding 2016-03-28 om 14.50.36

Favoriete fashionitem: zwemkleding
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op vakantie maak ik me alles behalve druk om mijn kleding. Ik draag veelal mijn zwemkleding en ’s avonds ga ik voor een jurkje of short met een T-shirt. Lekker luchtig en vooral geen poespas. Ik had wat zwemkleding mee zodat ik kon afwisselen en heb alles met veel plezier gedragen. Mijn blauwe badpak, maar ook mijn bikini’s van Seafolly en Hunkemoller. Daarnaast heb ik een leuke kimono van Sylvie voor Hunkemoller, die ik vorig jaar aanschafte. Ideaal voor als je even wat te drinken gaat halen.

40222833

Favoriete combinaties: jurkjes en short
Ik heb op vakantie geen outfitfoto’s gemaakt omdat ik dat niet nodig vond. Ik wilde me er vooral niet te druk om maken. Maar toch heb ik een paar favoriete combinaties die ik jullie hieronder laat zien.

42
Het shortje is van H&M en top van COS. Hieronder droeg ik mijn Birkenstocks of de blauwe instappers van Kenzo.

17
Top is van Maison Scotch en broekje van H&M. De schoenen zijn van Nike.

2016-03-21 18.12.01

Het jurkje van Isabel Marant! Hieronder had ik mijn blauwe Kenzo schoentjes aan. Een erg fijne combinatie.

Favoriete feeling: qualitytime
Voor de vakantie hadden we het allebei ontzettend druk. Ik met vooruit werken, Raymond op kantoor met allerlei zaken. We maakten allebei lange dagen en hadden daarbij natuurlijk ook Skyler die de nodige aandacht vroeg. Kort gezegd: we waren wel even toe aan qualitytime. We hebben dan ook heerlijk genoten van de rust en van elkaar. Niks moest, alles mocht. We deden dingen die Raymond wilde, we deden dingen die ik wilde en we deden vooral dingen waar we ons samen prettig bij voelde. Het was fijn om weer even de tijd en aandacht voor elkaar te hebben. Dat vind ik toch wel het fijnste van vakanties; het samenzijn zonder verplichtingen van buitenaf. We hopen van de zomer nog een leuke vakantie te plannen maar tot die tijd hebben we Bali om op te teren. Ik denk dat de foto’s genoeg zeggen. Wat was het heerlijk!

50312016-03-22 14.47.30

Favoriete terugblik: Bali
Tsjah, dat lijkt me duidelijk na deze diary. Ik deel nog wat kiekjes met jullie van de camera die jullie nog niet gezien hebben. Tot volgende maand!

DSC_7495 DSC_7503 DSC_7516 DSC_7518 DSC_7565 DSC_7592 DSC_7624 DSC_7633 DSC_7655 DSC_7666 DSC_7680 DSC_7717 DSC_7754 DSC_7777 DSC_7778 DSC_7782 DSC_7790 DSC_7804 DSC_7815 DSC_7820 DSC_7846 DSC_7852 DSC_7859 DSC_7864

Share:

11 Comments

 1. Malou 28/03/2016 / 15:27

  Leuke overview! Dat boek wil ik graag hebben (om mee te nemen naar Indonesië, haha). Dus thanks voor je tip!
  Wat is Skyler toch een leuk jochie! Zo te zien hebben jullie een heerlijke vakantie gehad. Af en toe op pad en de rest lekker relaxen. Klinkt perfect!
  Succes met wennen. 😉

 2. Lara 28/03/2016 / 15:45

  Ik zette het nummer van Anouk aan (voor het eerst) en terwijl ik de foto’s bekeek gleed er zomaar een traantje over mn wang haha! Wat een prachtige foto’s, wat een geluk spat er vanaf! En wat een mooi nummer haha :)

 3. Josianne 28/03/2016 / 16:19

  Wat een heerlijke foto’s van Bali! En wat is Raymond groot haha (of jij misschien klein). Zo’n lange vakantie lijkt me heerlijk, probeer er maar zo lang mogelijk van na te genieten :)

  • Shirley 28/03/2016 / 16:21

   Allebei, haha. Raymond is 1.90 (groot) en ik ben 1.60 (klein) 😉

 4. Kelly 28/03/2016 / 16:41

  Wat een heerlijke foto’s! Quality time is zo belangrijk! Voor mij is het ook erg belangrijk en ik sport de laatste tijd graag. Ik wil graag een stuk fitter worden en het voelt heerlijk om in ieder geval twee keer per week te sporten!

 5. Sonja 28/03/2016 / 17:02

  Wat een heerlijke vakantiefoto’s! Jullie hebben genoten zo te zien!

 6. Naomi 28/03/2016 / 20:31

  Wat een leuke nieuwe foto’s van Bali. Dat jullie samen voor de grot staan vind ik een leuke.
  Het boek waar je een review van hebt geschreven, daar komt binnenkort een film van in de bioscoop volgens mij. Dat verhaal sprak mij al heel erg aan. Een beetje ‘intouchables’ maar dan met een romantische touch.

  En wat betreft indo food begrijp ik je heel goed. Gisteren nog Indische rijsttafel gegeten met Pasen bij mijn schoonfamilie. Echt Indofood is soulfood. Ik stuur je wel wat lekkers 😉

 7. Margot 29/03/2016 / 10:46

  Wat een heerlijke foto’s, het klinkt als een perfecte vakantie!

 8. martina 29/03/2016 / 11:46

  ik heb voor jou ook met heel veel plezier gelezen, het vervolg, een leven na jou is ook erg mooi. Alleen al op te weten hoe het met de hoofdrolspelers afloopt.

 9. rebecca 29/03/2016 / 17:18

  Wat een prachtige foto’s!! No way dat je net zo goed naar Spanje had kunnen gaan, alleen al voor het eten als ik zo lees haha! Heerlijk hoor en wat goed dat je weer begonnen bent met sporten en gezonder eten, you can do it! :)

 10. Tessa 30/03/2016 / 18:27

  Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad! Van dat boek Voor Jou heb ik ook zo genoten, echt prachtig! In juni dit jaar komt de film gebaseerd op het boek Me before you uit, ik kan net wachten om die te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *