Monthly favorites: november

Het is alweer het einde van de maand en dat betekent dat ik samen met jullie terug ga blikken op november. Wat is die maand snel voorbij gegaan, zeg! Het is niet te geloven dat het nog maar vier weken is tot Kerst… Tot Oud & Nieuw… Het is gewoon bijna 2016!

Maar laten we niet op de feiten vooruit lopen en eens gaan kijken naar de maand november. Ik heb jullie weer heel wat leuks te laten zien.

2015-11-16 17.20.15

Favoriete boek: Yoga Bitch

De laatste tijd gaat het niet zo snel met boeken lezen. Heb ik in de maand oktober nog vier boeken kunnen uitlezen; nu ben ik in drie boeken tegelijk bezig en kom ik er niet doorheen. Toch heeft één boek mijn aandacht; Yoga Bitch. Ik las deze in Zeeland en mocht hem even mee naar huis nemen om me door het laatste deel te worstelen. Het boek is fantastisch geschreven; lekker sarcastisch en nuchter. Bij een onderwerp als yoga, wat door veel mensen toch wel als zweverig wordt gezien, een toegevoegde waarde. Ook ik dacht altijd dat yoga niks voor mij zou zijn omdat het te zweverig zou zijn. Wat kan daar nou leuk aan zijn? Maar in Zeeland ontdekte ik dat yoga misschien wel meer bij me past dan ik ooit had gedacht. Ik genoot de vorige keer van mijn lesje en de laatste retreat maakte het ontzettend veel in me los. De meditatie-yoga was voor mij echt even iets wat ik nodig had en de poweryoga daarna voelde heerlijk.

Maar even terug naar het boek. ‘Suzanne Morrison is een vijfentwintigjarige student die graag koffiedrinkt, rookt en biefstukken eet. Als ze op het punt staat naar New York te verhuizen, besluit ze dat het tijd wordt in contact te komen met haar spirituele kant. Vervolgens vertrekt ze naar Bali voor een tweemaandelijkse opleiding tot yogalerares. Terwijl ze haar koffer volstopt met heilige teksten en vegetarische snacks, visualiseert ze zichzelf in soepele, kraakheldere yogakleren, al mediterend naar verlichting. En natuurlijk zou ze verhuizen naar New York, alleen mooier, serener en spiritueler dan ooit. Maar het loopt niet helemaal zoals ze had gedacht. Eenmaal op Bali wordt Suzanne geconfronteerd met een mierenplaag, leraren die geloven dat hun keukenapparatuur bezeten is van geesten, en mede-yogi’s die, iedere ochtend, een grote mok met hun eigen, warme urine drinken…’

Het is heerlijk geschreven, vol met hilarische situaties en toch ook wel een leuke kennismaking met yoga. Ja, soms een tikkeltje extreem maar daar hou ik wel van. Het is geschreven in dagboekvorm waardoor je echt helemaal wordt meegenomen in het verhaal. Ja, big like voor dit boek!

2015-11-16 17.26.30

Favoriete serie: The Bridge

Het eerste seizoen van The Bridge verslonden we in een paar dagen. We vonden de verhaallijn fantastisch en het personage Saga sprak me enorm aan. Toen we rond de verhuizing hoorden dat seizoen twee op Netflix stond, namen we ons voor om daar direct aan te beginnen. Dat ‘direct’ werd een beetje later, maar momenteel zitten we dus middenin seizoen twee. Ik vind de verhaallijn niet zo spannend als het eerste seizoen, maar Saga steelt nog steeds mijn hart. Zo leuk, haha. Je moet het echt zien om het te begrijpen. Ze heeft het syndroom van Asperger en kan vaak ietwat onhandig uit de hoek komen. Sofia Helin heeft zich perfect verdiept in deze vorm van autisme en zet wat mij betreft een glansrol neer.

v2AN34066524Sofia-Helin-from-

Favoriete cd

We weten allemaal dat ik groot fan ben van Anouk en dat ik regelmatig over haar spreek en haar nummers luister. Toch ben ik continu in de ban van de nieuwe songs waardoor ik de oude hits een beetje vergeet. Ik was dan ook dolgelukkig toen er een Greatest Hits album werd uitgebracht en op Skylers verjaardag viel de cd in de brievenbus. Hier thuis luister ik alles op Spotify maar de cd heb ik in de auto gelegd. Heerlijk! Vooral cd 1 met de écht oudere nummers draai ik regelmatig. Terwijl ik eerst voornamelijk Dominique, New Day en Places To Go luisterde, ben ik nu helemaal weer dol op Sacrifice, Don’t en Everything. Heerlijk om de auto mee te bleren met deze geweldige nummers. Die mogen we natuurlijk niet vergeten.

2015-11-06 14.59.08

Favoriete muziek

Om nog even bij de muziek te blijven; ik deel weer drie nummers met jullie die ik veelvuldig luister. Naast de cd van Anouk, dan.

Ja hoor, Adele is terug van weggeweest. Hello komt me een klein beetje mijn neus uit omdat ik hem werkelijk óveral hoor, maar When We Were Young kan ik nog wel een tijdje grijs draaien. Prachtig nummer!

I can’t help it maar ik blijf een zwak houden voor Nielsons muziek, haha. Ook Het Is Goed vind ik weer heerlijk en kende ik binnen no time uit mijn hoofd. Een nummer dat hier regelmatig voorbij komt.

Oké, dan toch nog even Sacrifice van Anouk omdat ik hem ontzettend vaak luister en even geen derde nummer had. Zo’n heerlijk nummer!

Favoriete aankoop

De afgelopen maand heb ik slechts een paar dingetjes gekocht en één van die dingen was een agenda bij Mulberry. Deze stond al tijden op mijn lijstje en omdat ik mijn andere Filofax agenda’s verkocht had en ik alleen nog maar die grote van Louis Vuitton heb, kocht ik van mijn verdiende geld een kleiner exemplaar bij één van mijn favoriete merken. Eigenlijk is het niet iets heel speciaals en gewoon een simpele bruine agenda. Veel mensen zullen dan ook mijn liefde niet begrijpen, maar ik ben er zó dol op. Het perfecte formaat, het perfecte leer, de perfecte kleur en de perfecte indeling. Ja, dit is mijn perfecte on the go agenda. Die van Louis Vuitton gebruik ik ook nog met heel veel plezier; die is vooral voor thuis en bevat veel administratie. Deze van Mulberry is meer de compacte variant zodat ik dat zware ding niet steeds hoef mee te slepen. Kortom: totaal overbodig maar oh, zo mooi. Haha.

2015-11-16 10.45.04

Favoriete fashionitem

Ik heb mijn outfits even terug gekeken en dan vallen je wel duidelijk twee dingen op; mijn twee Acne shawls en de tas van Proenza Schouler. Drie flinke investeringen maar drie items die ik dagelijks gebruik. De basic shawls zijn heerlijk warm, zacht en passen overal bij. De tas is gewoon super praktisch. Er passen veel spulletjes in en ik vind dat hij iedere outfit net wat specialer maakt. Natuurlijk gebruik ik al mijn andere tassen ook nog, maar dit is toch wel even een groot favoriet in mijn collectie.

Favoriete ervaring

In september was ik uitgenodigd door een pr-bureau om Pure Me Retreats te ervaren. Ik ging daar toen puur voor mijn werk naartoe en was daar om verslag te doen. Juist omdat ik er heel blanco in ging, had ik geen verwachtingen. Achteraf vond ik dit zó leuk en bijzonder, dat ik het gauw nog eens voor mezelf wilde ervaren. Niet dat het dan veel anders is dan de perstrip, maar je zit dan wel met andere mensen die daar daadwerkelijk voor zichzelf zitten én je bent niet continu gefocust op mooie foto’s en goede verhalen. Ik ging afgelopen maand weer en ik kan niet anders zeggen dan dat dit nog specialer was.

De ervaring had ik natuurlijk al maar toch beleefde ik alles heel anders. Er was even geen werk en ik bevond me onder een paar gezellige vrouwen die daar ook voor zichzelf zaten en juist weg wilde van hun baan. We genoten van de massage, van de yoga en de fotoshoot die we hadden. Daarnaast vertrok ik nog even naar het strand waar ik onwijs genoten heb van de Zeeuwse kust. Ik heb echt even een traantje moeten laten toen het weer tijd was om naar huis te gaan. Je leeft daar in een grote bubbel van de buitenwereld af en stiekem is dat heerlijk. Ik vond het fantastisch en zó bijzonder, dat ik hopelijk in 2016 weer eens kan gaan.

2015-11-16 15.23.04

2015-11-17 12.25.17

Favoriete terugblik

Natuurlijk ben ik nog even door mijn diary’s gegaan om terug te blikken naar afgelopen maand. Kijk maar mee naar mijn favoriete momenten.

Ik was vaak in het Amsterdamse Bos te vinden en dat vind ik toch wel een heerlijk moment om daar te wandelen.

Het was de eerste maand van de gitaarlessen! Ik vind het enorm leuk en geniet van de drie kwartier per week bij Martijn om de gitaar onder de knie te krijgen.

Hoera, Skyler was jarig! Dat was toch wel een bijzonder moment. Het was leuk dat iedereen ook de moeite had genomen om naar ons toe te komen en gelijk ons huis kon bewonderen. We hadden een hok vol vrienden en familie, super gezellig.

Ja hoor, mijn selfie met Johnny de Mol is ook zeker een vermelding waard.

We hadden een roadtrip via Srprs.me en kwamen in Leuven terecht. Ook een erg leuke ervaring!

2015-11-18 10.15.18

Pure Me Retreats was enorm bijzonder en daarbij moet ik ook zeggen dat dat deels komt omdat ik met Mandy een onwijs goede band heb opgebouwd en we in korte tijd goede vriendinnen zijn geworden. Na de eerste retreat hebben we contact gehouden, ze was op Skylers verjaardag en nu dus deze retreat. In januari ga ik een weekendje naar haar toe en daar heb ik veel zin in.

Schermafbeelding 2015-11-25 om 14.12.26

Mijn artikel dat viral ging. Zo cool, haha.

Ik schrijf dit artikel op vrijdag en natuurlijk moet dit weekend er nog bij. Ik was bij Racoon zaterdag en zondag gingen Raymond, Skyler en ik naar Den Bosch omdat ik ook even naar Oss moest om wat op te halen. Een leuk weekend, dus!

Tot volgende maand. De decembermaand!

Share:

7 Comments

 1. Marloes | Budgetproof.nl 29/11/2015 / 13:49

  Ik word echt blij van deze positiviteit :). Ik wist helemaal niet dat er een Greatest Hits album van Anouk was. Yay, da’s een mooie voor de zondagmiddag 🙂

 2. Cherrelle 29/11/2015 / 14:13

  Echt leuk die gitaarlessen, ik krijg er meteen zin van om mijn oude gitaar weer te pakken en mn lesboeken weer door te lezen 😀

 3. Sandra 29/11/2015 / 14:31

  Jaaaaa de nieuwe cd van Anouk, gelijk gekocht (terwijl ik geen eens een cdspeler heb maar het gaat om de heb) en ik draai hem hier non stop via Spotify, heerlijk die oudere nummer!

  • Sandra 29/11/2015 / 14:32

   pffff nummerS dus 😉

 4. Margot 29/11/2015 / 14:38

  Zo leuk dat je toch echt gitaarlessen bent gaan nemen! En die sjaals lijken me heerlijk!

 5. Nadia 30/11/2015 / 11:46

  Mooi overzicht weer. Toch een goede stap dat je deze rubriek in het leven hebt geroepen! Zo heb je elke maand een mooi overzicht voor jezelf.

 6. Dri 30/11/2015 / 15:18

  Wat een fijne maand! En toch wel leuk om die overzichtjes steeds te zien. Ook makkelijk om aan het einde van het jaar een overall overzicht te maken; hoef je maar te kiezen uit 11/12 overzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *