Monthly favorites: september

September. De maand waarin ik definitief afscheid nam van ons stulpje in Amsterdam. Het is een gek idee dat er nu iemand anders in ons huis zit. Iemand die de hele vloer eruit heeft gesloopt, terwijl ik dat het mooiste van het hele huis vond. Ik kan het gewoon niet geloven, haha. Maar goed, de koper mag uiteraard doen wat hij zelf wilt. Voor ons breekt er een nieuwe spannende periode aan. Over precies een week (zo snel!) krijgen we de sleutel van ons huis in Aalsmeer en kan voor ons het klussen beginnen. Gelukkig geen grote projecten, maar alleen flink wat verven. Ik kan niet wachten om het jullie te laten zien. Zo groot en ruim, het voelt nog steeds heel onwerkelijk dat dat gigantische huis van ons gaat zijn…

September was de maand die we doorbrachten bij mijn ouders. Heel fijn om hier op zolder te bivakkeren. Gezellig voor Skyler en fijn voor ons. Natuurlijk heel erg wennen, voor ons allemaal. Ik woon weer thuis, Raymond bij zijn schoonouders, Skyler bij opa en oma en mijn ouders moeten opeens alles delen. Maar zoals ik hierboven al vertel is het nog maar een week tot de sleuteloverdracht en nog eens anderhalve week verder hopen we al te vertrekken. Het was dus allemaal te overzien. En ik heb natuurlijk enorm genoten van mijn moeders heerlijke prakjes.

September was ook de maand waarin Raymond en ik veel leuke dingen deden met Skyler en waarin ik vertrok naar Zeeland voor drie dagen. Dat laatste heeft enorm veel indruk op me gemaakt en ik heb zelfs nieuwe mensen leren kennen die nu al voelen als dierbare vrienden. Al met al was september dus een fijne en speciale maand. Op naar oktober; de maand waarin we (weer) gaan verhuizen, we de tweede verjaardag van Skyler gaan plannen (!), ik naar Marco Borsato ga met mijn moeder en hopelijk de vijf kilometer run van Ajax ga uitrennen. Mits ik nu wel eens begin met trainen.

Natuurlijk deel ik met jullie mijn favorieten. Kijk maar weer mee!

013-Pure me Retreats

Favoriete boek

De afgelopen maand heb ik drie boeken uitgelezen en dat is voor mij héél veel. Op mijn e-reader las ik Pogingen iets van het leven te maken. Het is een geheim dagboek, bijgehouden door Hendrik Groen. Hij beschrijft zijn leven en ervaringen in het bejaardentehuis op 83-jarige leeftijd. Het is een boek dat lekker wegleest, maar waar ik heel soms wat moeilijk in kwam. Misschien omdat ik het toch te langdradig vond worden. Je leest een jaar lang over het leven van een oude man die simpelweg niks meemaakt. Het is ontzettend grappig en droog geschreven en daar hou ik wel van. Vermakelijk en meer de diepte in toch wel tragisch.

In Zeeland las ik twee boeken; Shitty Mom en Getting Things Done. Het eerste boek is hilarisch. Met een flinke knipoog worden diverse situaties uit het moederschap omschreven. Je leven is voorbij en je kinderen nemen de overhand. Zie je daar maar uit te redden. Ik heb heel vaak hardop gelachen en genoot van iedere bladzijde. Getting Things Done is meer een zelfhulpboek, over hoe je beter kunt plannen en dingen gedaan krijgt. De boodschap was na een paar bladzijdes al duidelijk en de rest van het boek gaat daar dieper op in. Wat me is bijgebleven is dat ik alles moet opschrijven dat er in mijn hoofd zit en klusjes van twee minuten direct moet doen. En daar had de schrijver wel gelijk in, haha.

2015-09-15 12.49.39

Favoriete tv-programma
Zal ik je eens wat zeggen? Helemaal niks. Sterker nog: sinds ik bij mijn ouders ben heb ik niet eens GTST gekeken. Mijn ouders kijken weinig televisie en ik heb deze gelegenheid aangegrepen om zelf ook eens af te kicken. In plaats van voor de buis zitten, plof ik nu vaker met mijn e-reader op de bank om mijn boek verder te lezen. Oké, regelmatig zit ik ook gewoon op mijn telefoon te kijken om continu social media te refreshen, maar ook dat is voor nu prima. Heel af en toe kijk ik een woonprogramma of met een scheef oog een film mee die op staat, maar dat is eigenlijk niet noemenswaardig. En heel eerlijk: ik mis eigenlijk niks…

Schermafbeelding 2015-09-07 om 10.43.31

Favoriete muziek

Natuurlijk luisterde ik ook deze maand weer veel muziek. En ja, ook weer Anouk. Don’t blame me! Ik heb drie favoriete nummers voor je op een rij gezet.

 

Ik krijg ontzettend vaak de vraag wat ik van Anouks nieuwste Nederlandstalige nummer Dominique vind. Heel eerlijk: in het begin moest ik er enorm aan wennen. Zodra zij haar mond opentrekt, denk je dat daar Engelstalige nummers uit komen. Het klopte niet, ofzo. Maar nu ik het vaker heb gehoord moet ik zeggen dat ik het nummer erg leuk vind. Zeker geen favoriet (nog steeds For Bitter or Worse) maar wel een nummer dat ik vaker opzet en nu toch wel goed uit mijn hoofd ken…

 

Sinds festival Zand begin ik Miss Montreal steeds meer te waarderen qua muziek. Ik was enorm onder de indruk van haar performance. Een leuk, grappig en gezellig mens! Ik heb een paar favorieten en dit nummer is toch wel mijn nummer één van haar.

 

Zodra hij op de radio is, gaat de volumeknop omhoog: Walk On Water. Ik heb er geen verklaring voor. Heerlijke stem, heerlijke melodie. Gewoon fijn!

Favoriete gadget

Dat de e-reader een geweldige aankoop is geweest moge duidelijk zijn. Ik gebruik hem zeker iedere dag en vind het heerlijk om te lezen. ’s Avonds in bed nog even een paar bladzijdes of juist heerlijk op de bank. De Kobo staat vol met allemaal mooie boeken die nog op me wachten. Ik vind het fijn dat mijn huis niet overvol raakt met allerlei boeken en dat ik dingen gewoon kan wissen als ik ze niet leuk of interessant vind. Echt heel speciale boeken zoals de kracht van stille mensen heb ik wel graag als een echt boek, gewoon om te bewaren.

2015-09-13 17.46.44

Daarnaast ben ik ontzettend blij met mijn powerbank die ik een tijdje geleden opgestuurd kreeg. Ik kan er zes keer mijn iPhone helemaal mee opladen en dat is echt een uitkomst. Zoals die keer dat ik onverwachts drie uur bij de autogarage belandde of die dagen dat ik gewoon teveel op mijn telefoon zit en geen stroom in de buurt heb. Ik zorg er nu steeds voor dat ik de powerbank mee heb. De lege telefoon is absoluut verleden tijd. Nu nog een lader waarmee ik mijn mb’s kan aanvullen… Gelukkig is Raymond zo lief om me af en toe eens 500mb te doneren, haha.

Favoriete gevoel: Zeeland

Vorige week zat ik met Skyler in Zeeland en die drie dagen hebben enorm veel indruk op me gemaakt. De rust die ik daar vond, de nieuwe interesses, de fijne mensen om me heen en het vertrouwde gevoel dat bepaalde mensen me gaven. Praten tijdens een coachingsessie, meedoen aan yoga, veel qualitytime met Skyler, lekker en gezond eten, nieuwe vriendschappen sluiten. Ja, ik vond het heerlijk. Ik ga in november weer terug voor vier dagen. Heel bijzonder om mee te maken.

2015-09-15 12.40.23 2015-09-15 17.45.53 2015-09-16 07.50.33 2015-09-15 19.32.12

Favoriete ervaring: Capsule Wardrobe

Over de Capsule Wardrobe heb ik al vaak geschreven. Ik zit nu tijdelijk bij mijn ouders waar ik maar een paar stukken mee naartoe heb genomen. Aan de ene kant vind ik het heel fijn omdat ik ’s ochtends direct weet wat ik aan moet en ik toch wel mijn favoriete items heb meegenomen. Als ik geen outfitfoto’s hoef te maken zijn dit ook wel de kledingstukken die ik voornamelijk draag. Maar site-technisch is het helemaal niet zo leuk. Ik schiet amper outfitfoto’s omdat ik de combinaties toch wel wat saai vind. Ik zou zelfs wel naar de stad willen gaan om wat nieuwe items aan te schaffen… Dus wat ik ervan vind; ik weet het nog niet. Het is in ieder geval een fijn experiment en als ik mijn outfits niet hoef te delen zou ik best continu hetzelfde kunnen dragen. Misschien moet ik gewoon wat creatiever worden; er valt nog een hoop te halen uit de items die ik hier heb liggen.

Favoriete fashionitem

Nu ik maar zo weinig tot mijn beschikking heb en vaak hetzelfde draag, merk ik dat ik best veel favorieten heb. Echter zijn het wel dezelfde combinaties; jeans, sweater en sneakers of enkellaarsjes. Zo ben ik nog steeds dol op mijn shaping jeans van H&M, woon ik in mijn sweaters van Kenzo, Isabel Marant en Calvin Klein en loop ik alleen nog maar op mijn Nikes, Acne laarsjes en Isabel Marant Bobby’s. De jurkjes die ik mee heb, heb ik nog helemaal niet gedragen. Ik zou dus kunnen zeggen dat mijn sweaters en Nikes het winnen deze maand!

Favoriete aankoop

Tsjah, what can I say? Opeens was het spaarpotje gevuld met het bedrag voor de Proenza Schouler. Een fijne belastingteruggave verder en ik kon hem bestellen op de site van de Bijenkorf. Ik greep mijn kans. Al tijden een groot wishlist-item en nu heb ik hem eindelijk kunnen afstrepen. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Jullie hebben er gisteren al uitgebreid over kunnen lezen.

Favoriete terugblik

Natuurlijk ben ik ook nu weer mijn diary’s terug gaan kijken om te zien wat de hoogtepunten van deze maand waren. Niet zo heel veel want naast de verhuizing wilden we de rest even rustig houden, maar toch wat leuke foto’s. Kijk mee!

Bij mijn ouders intrekken en direct mijn favoriete maaltje voorgeschoteld krijgen. Dat is toch wel het fijnste van weer thuis wonen; mama’s eten!

De allerlaatste keer in ons huis was gek. Maar toch ook wel zoiets van; ‘yes, het gaat gebeuren!’

We gingen met zijn drietjes naar een dierenpark en genoten er onwijs van.

Eindelijk weer eens naar de bioscoop en wat drinken met Raymond. Dat was een tijd geleden!

De Foodmarket in Hoorn! Zo fijn om eens wat vaker op pad te zijn met zijn drietjes. Nu hebben we daar lekker veel en vaak de tijd voor.

013-Pure me Retreats

Zeeland mag natuurlijk niet ontbreken. Ik heb er al genoeg over verteld maar deze foto mag niet ontbreken. Gemaakt door Marry de fotografe. Zo mooi!

Sprookjeswonderland weer met zijn drietjes!

Deze maand stond in het teken van veel gezinsuitjes. De komende tijd gaat het weer drukker worden met verhuizen en dan hebben we daar weinig tijd voor. Fijn om lekker vaak op pad te zijn met zijn drietjes. Doordeweeks was ik alleen maar thuis met Skyler om te werken.

Tot volgende maand! De maand waarin ik ons huis kan laten zien. Woehoe!

Share:

7 Comments

 1. Kelly caresse 24/09/2015 / 08:10

  Wat een leuk overzicht om te zien! Zo’n capsule wardrobe lijkt me aan de ene kan ook handig maar op een gegeven moment lijkt het me vervelen denk ik, wel tof dat je het nu kan testen

 2. Danielle 24/09/2015 / 09:44

  Leuk overzicht! En wat is het snel gegaan uiteindelijk nog met je huisje zeg.

 3. Margot 24/09/2015 / 10:29

  Wat een leuk overzicht zo! En getting things done is inderdaad niet heel ingewikkeld, maar er staan wel nuttige dingen in het boek.

 4. Marloes ❤ Budgetproof.nl 24/09/2015 / 11:55

  Wat heeft Mary een schattige foto gemaakt! Lief! Ja gek is dat he, hoe je eigenlijk niets van tv mist. Ik heb m’n tv-abonnement een tijdje terug opgezegd en ik mis echt zélden wat. Toch nooit tijd om te kijken en daarbij is het meeste nog online terug te vinden 😀

 5. Ingrid 24/09/2015 / 21:20

  Spannend je kan nu echt de nachtjes gaan aftellen xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *