NEW IN: het bruine leren jasje

Sinds ik het kleuradvies heb gekregen ben ik een beetje gehersenspoeld. Zodra ik de winkels binnenloop, scan ik alle rekken op de juiste kleuren. Koele tinten zijn direct een no go en zodra ik een mooie warme kleur zie, wil ik het gelijk even passen. Er gaat een wereld voor me open! Natuurlijk moet ik alsnog kopen wat ik zelf leuk vind, maar ik vind het wel heel erg leuk om er mee bezig te zijn en me daadwerkelijk te verdiepen in het advies dat ik kreeg. Het nummer 1 item op mijn to buy lijstje was de bruine leren jas. Ik hoú van leren jassen en draag er altijd eentje. Echter zijn dit altijd zwarte exemplaren. Niks mis mee en hartstikke basic, maar ik moest volgens de styliste ook maar eens naar bruin kijken. Nou, dat heb ik geweten. Er ging geen week voorbij of ik zocht naar een bruin leren jasje.

Nu is het met zwart heel makkelijk; het is zwart en zodra het een leuk model is, kun je het aanschaffen. Met bruin vond ik dat zoveel moeilijker. Bruin is namelijk niet direct bruin. Je hebt ZO. ONTZETTEND. VEEL kleuren bruin! Lang niet alles vind ik mooi en dus startte ik een zoektocht. Donkerbruin viel al direct af, maar het hele lichte vond ik ook niet mooi. Ik zocht iets tussen camel en lichtbruin in. Een mooie, warme kleur bruin waarbij ik direct het ‘JA, dit is hem!’-gevoel zou krijgen.

Volgens velen van jullie moest ik Massimo Dutti in de gaten houden en dat heb ik dan ook gedaan. Ik paste daar alle bruine jasjes maar ik vond maar niks leuk. Ik ging naar Claudia Strater, Zara, Mango, H&M, The Kooples, All Saints, de Bijenkorf en alle andere winkels waar ik hoopte te kunnen slagen voor een mooi, bruin, leren jasje. Uiteindelijk was ik even in het winkelcentrum van Amstelveen en liep ik Massimo Dutti nog eens binnen. En daar zag ik hem opeens hangen bij de nieuwe collectie. Een leren jasje in de perfecte kleur bruin. Ik wist niet hoe snel ik er naartoe moest rennen.

Het is eigenlijk een heel simpel model. Geen bikerjasje, maar een normaal basic, leren jasje met rechte rits en wat leuke details. De kleur is prachtig en moeilijk te omschrijven. Het is echt lichtbruin en niet zozeer camel. Er zit zelfs iets van taupe in. En dan het leer, lieve mensen. Wauw, wat is dat zacht en soepel. Echt heel erg mooi. Ik liep nog lang te wikken en wegen in de paskamer maar ik wist eigenlijk al vrij snel dat dit hem zou worden.

Het is heel erg omschakelen voor mij want ja, als je altijd zwart gewend bent is bruin best lastig. Maar tot nu toe heb ik er leuke combinaties mee weten te maken en er al veel plezier van gehad. Vooral met blauw en crème vind ik deze kleur echt heel erg mooi combineren. Maar door de tint bruin is ‘ie ook prima te dragen met zwart, iets wat ik ook wel heel belangrijk vind. Ik wil nu niet direct overgaan op alleen maar dit jasje. Ik hou immers ook van mijn zwarte exemplaren en kleuradvies of niet, die ga ik nog heel vaak aantrekken. Maar ik moet ook wel concluderen dat deze kleur me mooi staat. Heel mooi…

Kijk mee naar de foto’s. Later een outfitpost met deze beauty!

DSC_9594

DSC_9597 DSC_9598 DSC_9599 DSC_9600 DSC_9601

 

Share:

6 Comments

 1. Margot 04/05/2016 / 16:25

  Ik zou he ook heel lastig vinden om van zwart over te gaan op bruin (dat draag ik nooit), maar dit jasje si wel erg mooi! Fijne vondst!

 2. Inez 04/05/2016 / 22:05

  Prachtig jasje! Echt een mooi modelletje ook.

 3. Willemijn 05/05/2016 / 08:16

  Goede keus! Ik ben ook zo blij met mijn jasje van Massimo Dutti!

 4. rachel 05/05/2016 / 12:00

  een heel mooi jasje en ik denk dat ik ook zou moeten wennen aan het bruinen als je altijd zwart hebt

 5. Jessica 05/05/2016 / 22:11

  Ja dit is echt een jasje wat bij jou past…. En ik heb hem nog niet eens in een outfit gezien! Ontzettend mooie kleur en een mooi jasje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *