Time to say goodbye… Maar niet helemaal!

Styleguide bestaat al zo’n 14 jaar en ik heb écht geprobeerd om het onderste uit de kan te halen. Dit is heel wat jaren gelukt. Ik had plezier in alles wat ik deed, in alles wat ik schreef en ik zal nooit vergeten dat Styleguide hetgeen is waar alles mee is begonnen. Dankzij Styleguide zijn er heel veel deuren geopend en dankzij Styleguide kan ik nu doen wat ik doe: geld verdienen met mijn blog en daardoor thuis kunnen werken en bij mijn kinderen zijn. Maar tijden veranderen, interesses veranderen en levens veranderen.

Schermafbeelding 2017-09-06 om 18.07.50

Ik was 16 toen ik Styleguide startte en was nog bezig met de havo. Ik was net samen met Raymond en woonde nog thuis. Hoe anders is dat nu? Ik heb een Hbo-diploma op zak, ben verloofd met Raymond waar ik alweer 14 jaar samen mee ben, heb een eigen bedrijf en ons leven is verrijkt met twee kinderen. We wonen in een huis in Aalsmeer en proberen ons leven zo leuk en zo goed mogelijk in te richten.

Alweer 4.5 jaar geleden startte ik Mommyhood naast Styleguide. Het zou iets zijn voor erbij. Een soort parttime baan naast een fulltime baan. Maar mijn interesses begonnen te veranderen. Ik schreef liever persoonlijk en kreeg steeds minder plezier in de modeartikelen. De fashionwereld deed me steeds minder en ik kreeg steeds meer interesse in het moederschap en alles wat daarbij hoort. Niet meer dan normaal vanwege de levensfase waar ik toen in zat. Zwanger van Skyler.

Inmiddels staat Mommyhood als een huis. Wat begon als een parttime baan is nu een business geworden. Een business zoals Styleguide dat ooit was. Ik heb er lange tijd tegenaan zitten hikken en lange tijd vastgehouden aan het feit dat ik Styleguide in leven moest houden omdat dat mijn inkomstenbron was en Mommyhood slechts een hobby. Maar toen ik zwanger raakte van Maddox werd het me duidelijk; ik heb meer plezier in Mommyhood dan in Styleguide en ik wil me daar volledig op focussen. Dit heb ik gedaan, en met héél groot succes.

Mommyhood trekt inmiddels 35.000 unieke bezoekers en ik hoef jullie niet te vertellen dat Styleguide dat niet meer haalt. Nog steeds komen hier dagelijks veel mensen kijken en zit ik op zo’n 20.000 unieke personen per maand, maar het is tijd om aan mezelf toe te geven dat ik iets anders dan Styleguide wil gaan doen. En dat is Mommyhood. Ik haal inmiddels alleen nog maar opdrachten binnen voor Mommyhood en ondanks dat ik iedere dag denk aan Styleguide, is het me al lange tijd niet gelukt om een artikel online te zetten.

Ik heb het jullie al heel vaak verteld, ik heb al heel vaak nieuwe pogingen gedaan maar het gaat gewoon niet meer. Ik heb twee kids thuis en het lukt me niet meer om beide sites goed te laten draaien. Ik wil me focussen op slechts één blog en me daar volledig op storten. En die keuze was voor mij heel makkelijk, dat zou Mommyhood moeten worden. We wisten het allemaal al heel erg lang, maar ik had de tijd nodig om dit aan mezelf toe te geven én ervoor te zorgen dat Mommyhood zo goed en stabiel mogelijk draaide om deze keuze weloverwogen te kunnen maken.

Nu merk ik de laatste tijd dat er nog wel wat mode-interesses bij me in zitten. Ik vind het nog steeds leuk om jullie te laten zien wat ik draag, ik word nog steeds wild van een nieuwe collectie van Scotch & Soda, ik vind het nog steeds leuk om bepaalde trends te laten zien of collages te maken en jullie te vervelen met mijn vreselijk lange wishlists waar nooit een einde aan komt. Ik heb dan ook besloten dat ik mezelf die ruimte wil geven om dit nog steeds te doen. Ook de persoonlijke stukken die niét over het moederschap gaan moeten terug want ik mis onwijs dat plekje op het wereldwijde web. Echter zal dat niet meer op Styleguide komen, maar op Mommyhood. Ik ben achter de schermen veel aan het praten met mensen die me kunnen helpen met het integreren van Styleguide in Mommyhood. Ik vind het nog erg lastig om Mommyhood breder te zien dan alleen moeders en kinderen. Maar weet je, het moederschap is veel meer dan dat. Ik geef nog steeds veel om kleding ondanks dat ik moeder ben. Ik word nog steeds wild van een nieuwe tas ondanks dat er twee kinderen in de rondte lopen en ik shop nog steeds net zo lief voor mezelf als voor die twee draakjes hier in huis. Ik wil nog steeds persoonlijke stukken schrijven en ik merk dat Styleguide nog steeds in mijn hart zit.

Ik vind het vreselijk om dit los te moeten laten. Er zijn heel wat tranen gevloeid, ik heb heel veel gesprekken gevoerd en ik heb lange tijd vastgehouden aan het idee dat ik heus wel weer tijd krijg voor twee blogs. Maar diep van binnen weet ik hetzelfde als jullie: die tijd gaat er niet komen en het is tijd om daaraan toe te geven voordat Styleguide helemaal is ingestort.

Wat nu de plannen zijn? Ik ben bezig met het maken van een enquête. Ik wil weten wat jullie het leukste vonden de afgelopen jaren, wat jullie nog heel graag willen zien en wat er op Mommyhood moet gebeuren om jullie daar te krijgen. Wat jullie nú missen nu ik hier op Styleguide amper nog aanwezig ben. Ik krijg namelijk nog wekelijks berichten van meiden die me hier op Styleguide missen. Die mijn verhalen missen en mijn no nonsense mode-artikelen. Omdat ik merk dat ik dat zelf echt ook mis (niet klakkeloos de lookbooks overnemen maar echt af en toe een leuk modestuk over een trend, of leuke collecties die me ontzettend aanspreken) wil ik dus op Mommyhood ruimte creëren om dit door te kunnen voeren. Geef me echter wat tijd om dit in goede banen te leiden en dit zo mooi mogelijk te doen. Ik weet dat sommigen van jullie niet zitten te wachten op moeder- en kindverhalen en ik wil jullie daar ook zeker niet mee afschrikken.

Styleguide zit in mijn hart en dat zal het altijd zitten. Jullie zitten in mijn hart na al die jaren trouw volgen. Zelfs nu, nu er al twee maanden niks online is verschenen, zijn jullie hier in de hoop dat er nog iets komt. En dat doet me meer dan ik ooit kan uitdrukken hier. Love you guys! En hopelijk tot ziens op Mommyhood.

Het volgende artikel zal de enquête zijn en het is heel belangrijk voor me dat mijn meest trouwe fans deze invullen. Mocht je dingen persoonlijk aan me kwijt willen, kan dat altijd via e-mail. Je vindt me tevens op Instagram. Over een tijd zal Styleguide door gaan linken naar Mommyhood maar dit zal nog wel even duren. Tot die tijd kun je hier terecht voor oudere artikelen en natuurlijk berichten aan mij. Bedankt voor alle mooie jaren. Ik vond het fantastisch! X

Share:

13 Comments

 1. Bo 06/09/2017 / 19:01

  Erg leuk dat er wat Styleguide invloeden (en persoonlijke stukken, jeej!) op Mommyhood terug gaan komen! Ideale combinatie denk ik 🙂 Ik word er in ieder geval blij van. Wel een gekke gedachte dat Styleguide binnenkort echt niet meer bestaat, kom er echt al vanaf het begin 🙂 Ik vind het een stoere en begrijpelijke beslissing!

 2. Carina 06/09/2017 / 19:11

  Jammer, begrijpelijk, te verwachten.. weet niet wat ik moet zeggen. Styleguide was de eerste blog die ik ging volgen, weet niet eens meer hoe ik bij je kwam.
  Maar het einde zat er inderdaad al aan te komen, al hoop ik dat de integratie succesvol gaat zijn en op Mommyhood een stukje Styleguide bij komt, want dat mis ik daar wel, teveel ‘baby’ voor een niet-moeder die ook geen kinderen wil.

 3. Josianne 06/09/2017 / 19:12

  Een beslissing die we allemaal aan zagen komen denk ik. En een hele logische beslissing. Je moet doen wat goed voelt voor jou en waar jíj blij van wordt. Als dat Mommyhood is, dan is dat helemaal prima 🙂

 4. Melle 06/09/2017 / 20:01

  Het zat eraan te komen en met dit stuk laat je zien dat jij er ook echt klaar voor bent. Denk – wat zeg ik, ik ben ervan overtuigd – dat deze beslissing je alleen maar goed zal doen. Zo zo trots op jou! GO YOU! X

 5. Marina 06/09/2017 / 20:32

  Dankjewel! Ik blijf je volgen op mommyhood.

 6. Sabine 06/09/2017 / 20:49

  Wat goed dat je deze beslissing genomen hebt. Als stille meelezer heb ik styleguide vanaf het begin gevolgd en heb ik altijd genoten van je artikelen. Op Instagram volg ik je nog altijd graag en ook de weg naar Mommyhood weet ik geregeld te vinden (ondanks dat ik zelf geen kinderen heb). Leuk als er meer mode op Mommyhood komt, dan word ik een nog trouwere lezer daar! Heel veel succes en plezier met alles wat er op je pad gaat komen! Liefs

 7. Bregje 06/09/2017 / 21:03

  Lijkt me een prima oplossing zo! Je mag trots zijn op de manier waarop je het aanpakt, topper! 😗

 8. Marit 06/09/2017 / 23:15

  Bedankt voor alles! En tot op Mommyhood:)

 9. maai 07/09/2017 / 09:14

  Wat een ontzettende dappere keus. Ik heb bewondering voor hoe je het allemaal doet met die twee kleine mooie mannetjes. Ik blijf je volgen op mommyhood. Liefs en succes met je plannen

 10. Marja 07/09/2017 / 09:52

  Moet echt wel te doen zijn, dank voor al je leuke artikelen.
  Zie je op Mommyhood!

 11. Shopverslaafd 07/09/2017 / 15:53

  Wat mij betreft leuke combinatie hoor
  Mijn zoon is al een puber, maar vind jou boys zo leuk, jou ook dat ik gewoon meelees op Mommyhood
  En op insta ook gewoon, vind jou wishlistjes altijd fantastisch
  Succes

 12. Mariska 07/09/2017 / 19:01

  Het is jammer, maar wel heel begrijpelijk! Maar wat als je deze artikelen die op Styleguid staan, overzet op Mommyhood en dat redirect voor Google? Dan heb je evengoed nog de artikelen die bezocht worden en kun je meer bezoekers trekken 🙂

 13. Saskia 24/09/2017 / 13:30

  Ik kom hier juist heel graag, aangezien ik geen moeder ben 😉 Wel erg begrijpelijk je keuze en ben erg benieuwd naar de enquête

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *