Waar ben ik allemaal mee bezig?

Een tijd geleden deed ik de aankondiging dat ik zou gaan minderen met Styleguide. Van stoppen is nog steeds absoluut geen sprake, maar dat er veel minder artikelen online komen dan eerst het geval was, moge duidelijk zijn. Daarentegen ben ik véél meer aan het schrijven op mijn andere blog, Mommyhood. Het heeft simpelweg te maken met de fase waarin ik me bevind en de onderwerpen die mij momenteel veel meer aanspreken. De liefde voor Styleguide is absoluut nog niet verdwenen want zodra er een persbericht binnenkomt waar ik enthousiast van word of als ik bijvoorbeeld een idee heb voor een persoonlijk artikel, jeuken mijn handen om direct aan de slag te gaan. Een teken voor mij om dus lekker ook op Styleguide te blijven schrijven, maar dan wel op een lager pitje en veel meer als hobby. Ik vertelde een tijd geleden ook dat ik het contract bij mijn mediabureau had opgezegd en dat ik zoekende was naar ‘hoe nu verder?’ Vandaag wil ik jullie graag eens bijpraten. Want waar hou ik me momenteel allemaal mee bezig?

schermafbeelding-2016-11-10-om-10-35-43

Sollicitaties

Net na het opzeggen van het contract bij mijn mediabureau zat ik een beetje in de stress. En nu? Hoe kom ik aan inkomsten? Moet ik weer aan de slag voor een werkgever? Op dat moment kwam ik een paar toffe vacatures tegen waar ik op reageerde, maar uiteindelijk leverde dat niks op. Ik kwam in contact met een opdrachtgever waar misschien meer voor me in zat en waar ik vaak ben geweest voor afspraken, maar uiteindelijk schreef ik drie teksten op freelance basis waar ze erg tevreden mee waren, maar konden ze me niet iets vasts geven. Iets waar ik op dat moment veel voor voelde. Ik wilde namelijk heel graag twee of drie dagen gaan werken voor een werkgever en daarnaast dus twee dagen overhouden om lekker te gaan bloggen. Maar na die afwijzingen dacht ik al gauw: waar ben ik mee bezig? Ik heb nog steeds twee fantastische, goedlopende platformen waar ik echt wel wat mee kan. En ja, toen kwam ook de zwangerschap. Niet een perfecte basis om een sollicitatieproces in te gaan. En toch ook eigenlijk niet wat ik wilde, als ik diep in mijn hart keek.

Banners

Al vrij snel kwam ik in contact met een bedrijf dat banners verkoopt op websites. Geen mediabureau, geen contract, niks met exclusiviteit, maar gewoon een partij die codes op mijn websites heeft staan en daar banners op laat draaien. Ik ging al vrij snel akkoord met hun aanbod en na een wat slechte beginperiode, begint dat nu lekker te lopen. Nu moeten jullie weten dat banners vrij weinig opleveren in vergelijking met advertorials, maar vooralsnog is het een lekker zakcentje voor erbij. En voor mij een mooi, nieuw begin.

Losse klusjes

Vervolgens nam ik contact op met verschillende mediabureaus. De wat grotere partijen, maar ook kleine bedrijven die af en toe eens advertorials willen inkopen. Voor mij was het van belang dat ik geen exclusiviteit meer zou hebben. Dat benauwt me, ik voel me dan veel te veel verplicht en dat is juist wat ik bij mijn vorige partij had en waar ik vanaf wilde. De grotere bedrijven vielen dus af, want ik weiger op dit moment ergens te tekenen. Maar toen kwamen daar opeens de wat kleinere partijen waarbij je je kunt inschrijven en die jou dan benaderen als ze eens iets leuks hebben. Geen contract, geen vastigheid, maar gewoon af en toe een leuke klus. Ik heb nu een paar van die opdrachtgevers en dat gaat helemaal prima. Zoals je merkt komen er af en toe wat advertorials voorbij en daardoor kan ik me nog steeds volledig richten op de blogs en tegelijkertijd genieten van de zwangerschap, zonder te moeten zoeken en te solliciteren naar een baan.

Shirley, het mediabureau

Daarnaast ben ik véél meer zelf aan het verkopen. Stuurde ik eerst nog alle aanvragen door naar mijn mediabureau; doe ik dat nu helemaal zelf. En ja, ook wel voor een fractie van de prijs omdat ik dus niks hoef af te dragen aan een partij die adverteerders voor me zoekt. Ik vind ze namelijk helemaal zelf. Of beter gezegd: zij vinden mij. Praten we dan weer over duizenden euro’s? Nee hoor, helemaal niet! Maar samen met de banners en af en toe een wat groter klusje via de losse partijen waar ik mee samenwerk, haal ik toch voldoende binnen om maandelijks alle rekeningen te kunnen betalen en nog een zakcentje voor mezelf over te houden. Ik voel me er enorm goed bij momenteel en dat is voor nu heel belangrijk. Geen vastigheid, maar wel een fijn inkomen waarvan ik zeker de helft zelf heb geregeld. Het kost tijd, maar het geeft ook zeker veel voldoening.

Mommyhood gaat momenteel heel erg goed en stijgt qua bezoekersaantallen hard. Zo zat ik afgelopen maand al op ruim 5000 unieke personen meer. Bizar! Maar ook Styleguide blijft heel erg goed lopen. Afgelopen maand bezochten maar liefst 3000 unieke personen meer de website en daar ben ik onwijs trots op. Ik besef me heel goed dat dat misschien aankomende maand niet zo gaat zijn, maar ik heb wel gemerkt dat ik in de loop der jaren mijn vaste groep heb opgebouwd die toch wel heel erg graag terugkomen om mijn verhalen te lezen. Daar ben ik blij mee, maar vooral ook trots op. Dat heb ik maar mooi voor elkaar gekregen. Voor Mommyhood heb ik de meeste betalende klanten, maar ook voor Styleguide zijn er nog regelmatig partijen die heel graag samenwerken. Ik durf zelfs te zeggen dat het momenteel voor beide sites meer is dan dat het mediabureau waar ik mee werkte het afgelopen jaar voor me heeft gedaan. Het is dus echt een heel goede stap geweest. De onzekerheid iedere maand is niet altijd even prettig, maar het zorgt er wel voor dat ik zelf net even een tandje harder werk omdat ik dat ene bedrijf tóch wel graag wil binnenhalen. Je wordt weer op scherp gezet, ofzo.

Dit was het qua werk wel zo’n beetje. Ik ben dus nog steeds lekker aan het bloggen en heb achter de schermen veel mailcontact, belafspraken en meetings buiten de deur. Daarnaast heb ik een peuter van drie in huis lopen en is de tweede op komst. Oh, en ik heb afgelopen week mijn eerste coachingsessie gehad, waar ik jullie nog wel iets over kan vertellen.

Coaching

Een tijd geleden kreeg ik een mail van GORTcoaching met de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn in een paar coachingsessies, om vervolgens mijn ervaringen met mijn volgers te delen. En hoe perfect was deze timing? Ik weet namelijk steeds beter wat ik wil, maar de weg er naartoe is soms best lastig. Het is voor mij moeilijk om Styleguide een beetje los te laten. Heel erg moeilijk! Daarnaast ben ik als een gek aan het schrijven voor Mommyhood, wat ook niet altijd even nodig is. Tel daarbij op dat ik toch wel wat tijd met Skyler wil spenderen maar mezelf wéér die rust niet gun, dat deze tweede zwangerschap best pittig is en ik mijn rust ook niet altijd weet te pakken en ja, dat ik straks twee kindjes thuis heb én natuurlijk tegen die tijd ook nog gewoon thuis werk. Allemaal zaken waar ik met de coach mee aan de slag ga, om dat voor mezelf in goede banen te leiden. Welke dromen heb ik nog? Hoe ga ik alles plannen om voor voldoende rust maar ook voldoende inkomsten te zorgen? Wil ik daadwerkelijk verder met twee blogs of wordt dat er uiteindelijk maar één? Waarom ben ik nog steeds niet aan dat boek begonnen, wat ik al jaren wil? Ik heb een intakegesprek achter de rug en er komen nog drie sessies aan van anderhalf uur. Ik hoop daarin een paar antwoorden voor mezelf te vinden en zo wat rust te kunnen creëren. Voor nu heb ik de keuze gemaakt om deze artikelen te delen op Mommyhood, aangezien het moederschap en het vinden van een balans heel erg centraal staat. En zoals ik al zei: alles over het moederschap komt voor nu op Mommyhood. Morgen vind je daar het eerste artikel over mijn ervaringen, dus als je het interessant vindt kun je vanaf 06:00 uur een kijkje nemen.

Voor nu heb ik alles wel een beetje verteld. Er is een hoop veranderd, maar eigenlijk ook weer niet. Ik verdien nog steeds mijn geld met bloggen en heb er nog steeds onwijs veel plezier in. Er zijn alleen wat verschuivingen gaande qua inkomstenbronnen en qua het schrijven van artikelen. Zoals ze weleens zeggen: als er een deur wordt gesloten zijn er andere deuren die open gaan. En dat bewijst mijn situatie wel weer.

Share:

7 Comments

 1. rachel 10/11/2016 / 10:46

  trots op je!! wou dat ik het dat kon wat je doet, lijkt me heerlijk!!!

 2. Marle 10/11/2016 / 11:11

  Wat een fijne blog om te lezen, je komt echt over alsof je weer een stuk beter in je vel zit dan een tijdje geleden en goede keuzes gemaakt hebt! Ik kan me ook goed voorstellen dat het je zó’n enorm goed gevoel geeft dat je dit gewoon zelfstandig doet en succesvol bent zónder een derde partij. You go girl!

 3. Josianne 10/11/2016 / 12:19

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat (op dit misselijkheid na uiteraard), maar ik ben blij dat je steeds beter een weg vindt in waar je naartoe wil. Ik blijf je volgen hoor! Voornamelijk hier (ik heb (nog) niks met baby’s en kinderen), maar ook daar klik toch wel regelmatig een artikeltje aan :)

 4. Annora 10/11/2016 / 19:44

  Echt goed van je dat je zo goed bezig bent! En ook super fijn dat je op de manier die je nu hebt je de rekeningen kan betalen enzo! Kun je trots op zijn!

 5. Jessica 10/11/2016 / 22:52

  Heel fijn dat het zo goed gaat en dat het qua opdrachten zelfs beter gaat dan wat het mediabureau ooit voor je gedaan heeft! Super fijn om te weten dat dit ook in je zit en ik ben heel benieuwd naar de verhalen over je coaching!

 6. Mariska 12/11/2016 / 12:21

  Leuk om te lezen en goed dat je zo bezig bent met zelf klussen regelen :) Dan kun je alles zelf bepalen en hoef je niks af te dragen. Goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *