Hotspot #27: Absolute Yoga

Gisteren was ik aanwezig bij de opening van Absolute Yoga. That’s right: een yoga hotspot! Omdat ik jullie allerlei leuke plekjes in Amsterdam wil laten zien en ik me niet alleen verdiep in mode of eetgelegenheden, leek het me leuk om hier ook foto’s te maken om aan jullie te laten zien. Absolute Yoga bevindt zich op de Overtoom en kun je gewoon niét missen. De voorgevel is zwart met roze en valt tientallen meters eerder al op. Al een tijdje zit ik er aan te denken om eens een yogalesje te gaan volgen maar steeds weer werd ik tegengehouden. Geen tijd, geen zin en vooral geen leuke plek om naartoe te gaan. Voor dat laatste heb ik nu geen excuus meer. Absolute Yoga is hot en the place to be voor mensen die deze sport willen beoefenen.

Ik liep via een roze loper naar binnen en was verrast door de prachtige, clean uitstraling binnen. Een geweldige houten vloer en een strakke receptie. Daarnaast komen er achterin gekleurde tafeltjes en stoelen waar je even rustig thee kunt drinken en je werk kunt doen met gebruik van de gratis WiFi. Ze hebben er kleine versnaperingen, lekkere sapjes, eigen merk thee. Het is niet ‘even in en uit lopen’ voor een yogaklasje maar het wordt een hele beleving. Ga niet direct na de ontspanning de drukke wereld in, maar probeer je nog even rustig te voelen door in de omgeving te blijven. Superleuk. Maar we komen er natuurlijk voor yoga. En dat vind je zodra je de deur uitgaat naar de studio’s toe.

Je komt terecht op een terras waar je in de zomer heerlijk kunt zitten. Zodra de bamboe iets hoger is gegroeid (ze zijn net pas open en dus ook net pas verbouwd) gaan ze achterin de tuin ook een yogaruimte maken. Zodra het mooi weer is, kun je dus heerlijk buiten de oefeningen doen. Tevens zullen er later buitendouches komen. Maar natuurlijk is het niet alleen maar buiten waar je terecht kunt. Met het Nederlandse weer in ons achterhoofd en de wind in onze rug lopen we door naar de volgende ruimte: de studio’s.

Zodra ik naar binnen stap wordt me vriendelijk verzocht om de schoenen uit te trekken en ze in de wachtruimte neer te zetten. Alles is schoon en netjes en dat willen ze graag zo houden. Vervolgens lopen we door naar links, waar we de kleedkamers vinden. Hier zijn de kluisjes, douches en banken. Je kunt je rustig omkleden, je spullen opbergen en zelfs douchen in privacy. Er zijn maar liefst zeven cabines, inclusief douchegordijn. Daar wordt niet altijd over nagedacht bij sportscholen maar hier lijken ze aan alles gedacht te hebben. Bij de spiegels vind je zelfs deodorant, föhns en haarelastiekjes. Voor het geval je daarna door naar een afspraak moet en je jezelf toonbaar wilt maken.

In hetzelfde gebouw vind je twee studio’s. Eentje beneden en eentje boven. De ruimtes zijn licht en lekker warm. Er wordt veel hot-yoga gegeven en natuurlijk moeten de ruimtes dan goed opgewarmd worden. Wat me nog meer opvalt: er liggen matjes en handdoeken op de grond. Juist, je hoeft – op je kleding na- niks mee te nemen. Het matje wordt na gebruik goed gereinigd en de handdoeken worden in de was gegooid. Het enige wat jij hoeft te doen is jezelf omkleden en vol overgave aan de yoga-klas beginnen.

Zoals ik al eerder vertelde wil ik dolgraag eens een yoga-klasje volgen. Niet alleen om mijn hoofd leeg te maken, maar ook vanwege mijn rug. Het schijnen goede bewegingen te zijn en helemaal met hoge temperaturen schijnt het goede effecten te hebben. Gelukkig mag ik eerdaags een proeflesje volgen. Eens kijken of het iets voor mij is. De plek is in ieder geval al helemaal goedgekeurd!

Je vindt Absolute Yoga op Overtoom 230.

 


Share:

0 Comments

 1. alida 31/01/2013 / 07:09

  Ziet er goed uit. Krijg spontaan zin om het ook eens te proberen, maar daarvoor is het net iets te ver weg.

 2. Kelly Caresse 31/01/2013 / 07:22

  Wat ziet dat er hemels uit! Ik volg een paar keer per maand een yoga sessie in een studio in de buurt, die ziet er lang niet zo mooi en rustiek uit zoals die jij beschrijft. Het is echt een yoga walhala volgens mij! Heerlijk, hot yoga heb ik nooit eerder gedaan daar ben ik wel beniewd naar.
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen na de proefles, hopelijk komt daar ook een artikel over :)

 3. Bianca 31/01/2013 / 07:30

  Ziet er heel mooi uit!
  Ik zou echt yoga gaan doen als ik jou was! Het is heerlijk :-)

 4. Sabien 31/01/2013 / 07:58

  Ziet er goed uit! Ik doe zelf aan Body Balance, ook heel goed voor je! Hot yoga zou ik ook wel eens willen proberen! xoxo

 5. Chantal 31/01/2013 / 08:08

  Dat ziet er superleuk uit, zeg! Heb een tijdje thuis yoga gedaan, maar denk dat het toch beter zou werken als ik het ergens op locatie doe. Toch nog maar eens in overweging nemen :)

 6. Eef 31/01/2013 / 08:56

  Ziet er goed uit!
  Wel ziet de zaal eruit alsof er heel veel mensen tegelijk in kunnen, dat is wel jammer. Ik heb het idee dat het dan minder rustig is en minder aandacht van de docent.

  • Shirley 31/01/2013 / 09:34

   Ze hebben plek voor 50 man per zaal, maar omdat er de hele dag door lesjes worden gegeven bestaat een groepje vaak uit 10-15 mensen :)

 7. Desiré 31/01/2013 / 10:10

  Wat leuk! Ook heel Amerikaans, ik hou er van!

 8. Nadia 31/01/2013 / 10:24

  Ziet er fijn uit, ook dat je matje en handdoek daar voor je klaarliggen. Heb zelf een paar keer yoga gedaan op de sportschool maar dat vond ik niet zo, maar hot yoga wil ik nog wel een keer doen.

 9. Milou 31/01/2013 / 10:29

  Oeh, jammer dat wij die in Utrecht niet hebben! Ben heel benieuwd ernaar. Zou ook wel eens een lesje Bikram yoga willen volgen, volg zelf elke week hatha yoga.

 10. Marthe 31/01/2013 / 11:17

  Wat ziet dat er goed uit! Ik heb laatst een proefles gevolgd op mijn uni, maar dat was toch een stuk minder chille omgeving. Beter maken ze hier een ‘chain’ van en komen ze ook snel naar Rotterdam :)! Yoga zelf is namelijk echt heerlijk. Ik kijk uit naar een artikel over je proefles!

 11. Susanne 31/01/2013 / 11:22

  Ziet er mooi uit! Ik doe ook aan yoga en ik zag al een hoop herkenbare houdingen op de poster :)

 12. Suzanne 31/01/2013 / 11:26

  Wauw, dat maakt Yoga nog leuker! Krijg er helemaal zin in! Jammer dat het niet in de buurt is.

 13. Inge 31/01/2013 / 13:06

  Wat een mooie locatie! En yoga is echt zalig, ik volg nu een jaar Ashtanga yoga, en ben net ‘gepromoveerd’ naar de advanced lessen, jippie!
  Yoga is inderdaad heel goed voor de rug. Een vriendin van mij gaat ook mee, zij zit met een hernia, en ze voelt wel duidelijk de verbeteringen.
  Wat hot yoga betreft, toch mee opletten, hier is onlangs een test geweest en het feit dat de ruimte warm is, zorgt er niet voor dat je spieren warmer worden, je moet zelfs meer opletten dat je geen spierletsels oploopt.

 14. Ise 31/01/2013 / 13:17

  Ziet er lekker rustgevend uit, wel zo belangrijk!

 15. Azusa 31/01/2013 / 14:56

  De studio ziet er inderdaad goed uit. Sinds meneer Bikram (grondlegger van hot yoga/bikram yoga) de auteursrechten heeft verloren in december 2012 schieten er hot yoga studio’s uit de grond. Hoop dat de lessen daardoor wel goedkoper worden!

 16. Simone 31/01/2013 / 14:56

  Leuk artikel dit! Ik heb zelf ruim 3 jaar lang yoga beoefend, Saswitha en Hatha yoga. Helaas is mijn yogalerares afgelopen jaar gestopt dus ik ben eigenlijk nog op zoek naar een nieuwe lerares. Wat ik wel heel fijn vond was dat wij altijd met een klein groepje waren, zo’n 8 vrouwen. Het lijkt me niks in zo’n grote ruimte, maar gelukkig schreef je dat de groepjes ook tamelijk klein worden gehouden. Het is dat ik in Brabant woon en niet in Amsterdam maar anders ging ik zeker wel een keer mee voor een proeflesje! Succes met jouw proefles, en veel plezier!

 17. Milou 31/01/2013 / 15:13

  Ziet er inderdaad goed en verzorgd uit. :) Zelf krijg ik altijd een beetje de kriebels van Yoga. 😉 Ik moet het denk echt een keer ervaren voordat ik er een definitief oordeel over kan geven. :) Het lijkt me wel ontzettend leuk om een keer te proberen.

 18. marian 31/01/2013 / 15:27

  Shirley, ik raad je zeker aan om eens yoga te proberen. Of juist niet, want voor je het weet ben je verslaafd 😉 (al ligt het natuurlijk ook aan de studio/docent hoe leuk een les is) Ik ben er gek in ieder geval gek op. Ik heb net als jij veel last van mijn rug en nek, maar yoga maakt het minder erg bij mij! Daarnaast vind ik het ook echt een aanvulling naast sporten zoals hardlopen. Leuk dat je dit met ons deelt, ben benieuwd hoe je het vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *